Home Divertisment Evoluţie Cum arată hainele viitorului: Jacheta-GPS sau tricoul-palton

Cum arată hainele viitorului: Jacheta-GPS sau tricoul-palton

0

Tehnologia evoluează pe zi ce trece. Nici designerii vestimentari nu bat pasul pe loc, ci unii lucrează la dezvoltarea unor țesături inteligente, după modelul smartphone-urilor.

„Pe măsură ce lucrurile devin mai mici, mai ieftine și mai rapide, combinarea lor este tot mai facilă. În curând, aproape orice ar putea fi invizibil”, anticipează Billy Whitehouse, co-fondator al Wearable Experiments, companie care îmbină moda cu tehnologia.

O astfel de invizibilitate este însă în contradicție cu situația actuală din piață, unde consumatorii vor, spre exemplu, gadget-uri voluminoase, ce atrag atenția.

„Există diferență între ceea ce eu și colegii mei designeri ne imaginăm că se poate întâmpla cu materialele textile în viitor și ceea ce se întâmplă de fapt pentru consumator astăzi”, recunoaște Rebeccah Pailes-Friedman, profesor de design și moda la Institutul Pratt.

„Se văd niște schimbări în sensul celor imaginate de noi, dar nu am ajuns încă acolo”, adaugă Pailes-Friedman.

Află mai multe despre piesele vestimentare, ca rochia cu senzori care îți măsoară pulsul sau lenjeria de corp cu senzori ce pot fi activați prin intermediul unei aplicații mobile, de pe www.dailybusiness.ro.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version