Home Divertisment Evoluţie De ce vor cercetatorii să se dea MDMA și LSD pe gratis

De ce vor cercetatorii să se dea MDMA și LSD pe gratis

0

Este posibil să fi citit despre un studiu recent care sugerează faptul că droguri psihedelice ca ”ciupercile magice” și LSD nu provoacă niciun fel de rău sănătății psihologice sau mentale.

Autorii doresc să ducă psihedelice cu un pas mai departe și să le ofere oamenilor, în întregime gratuit, ca pe un tratament terapeutic.

În studiul lor, Johansen și Krebs s-au uitat la datele Studiului US National privind Consumul de droguri și de sănătate. Printre 135.000 de participanți, 14% au declarat că utilizează anumite tipuri de psihedelice, cum ar fi LSD, mescalina, peyote, psilocibina sau MDMA (substanță psihoactivă empatogenă din familia amfetaminelor), pe parcursul vieții lor. Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care au folosit un drog psihedelic în viața lor, nu au fost mai susceptibile de a suferi de niciun fel de sănătate mentală, inclusiv schizofrenie, psihoza, anxietate, depresie sau gânduri de sinucidere.

Ei au remarcat, totuși, că droguri ca PCF și ketamina s-a dovedit că provoacă dependența și a avut efecte adverse asupra sănătății,motiv pentru care cercetarea lor nu s-a concentrat asupra acestor medicamente.

”Psihedelicele sunt intens psihologice, iar mulți oameni vor da vina pe ele pentru experiența psihedelică pentru tot restul vieții lor”, a declarat Krebs pentru Nature.

Această cercetare s-a făcut special pentru Joansen. El a vorbit recent despre modul în care este folosit MDMA și psilocibina pentru a bate la propriu abuzul de acool și PTSR (Physical Therapy & Sports Rehab).

Când avea 13 ani, și-a pierdut bunicii materni, iar apoi fratele său mai mare a murit pe neașteptate de insuficiență cardiacă.  ”În vară, el mai campa singur în partea superioară a râului Nidelva, pentru a pescui și pentru a se bucura de compania celuilalt săptămâni intregi. Am găsit confort în sensul său de siguranță și stăteam toată noaptea treji, schimbând povești”, a declarat Johansen VG Helg.
În facultate el a dezvoltat o problemă cu consumul de alcool și a folosit psihedelice pentru a-l ajuta să facă față trecutului său și astfel a reușit să-i dea cu piciorul alcoolismului său.

”Am renunțat la alcool definitiv. A trebuit să aibă grijă de mine când am luat ciuperci, pentru că nu era o opțiune să fiu dezechilibrat. Psihedelicele m-au condus pentru a examina modelele distructiv de comportament față de care eram în imposibilitatea de a le face față înainte”, a spus acesta. Utilizare de MDMA în timp ce studia la Universitatea Harvard l-a ajutat să vorbească despre trecutul lui după mai multe încercări eșuate de psihoterapie. Sursa

 

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version