Home Homepage Philips i908: Smartphone-ul cu cea mai lungă durată de funcţionare

Philips i908: Smartphone-ul cu cea mai lungă durată de funcţionare

0

Am testat dispozitivul Philips Xenium i908, un smartphone care nu iese în evidenţă cu un design sau performanţe incredibile, dacă comparăm cu alte telefoane din aceleaşi segment, dar care păstrează un echilibru calitate-preţ care pe noi ne-a făcut curioşi.

De ce am testa un telefon lansat cu un an şi jumătate în urmă? După cum spuneam, tehnologia şi specificaţiile fac din acest smartphone un candidat pentru orice utilizator, care doreşte un dispozitiv mid-range, fără materiale „pretenţioase”, dar care se aşteaptă la timp de răspuns imediat şi, mai ales, un dipozitiv capabil să ruleze aplicaţii actuale, care nu sunt tocmai „înţelegătoare” cu dispozitivele nu atât de dotate la capitolul specificaţii. Aşadar, să îi dăm bătaie!

Philips I908 are display full HD de 5 inch cu rezoluţie 441ppi. Acest tip de display este cu 36,5% mai clar decât afişajul Retina! Camera principală are 13 megapixeli, iar cea frontală, pentru amatorii selfie-urilor, are 5 megapixeli. Procesorul este unul puternic, cu opt nuclee, de 1,7 GHz, ceea ce înseamnă că dispozitivul va rula lin, fără să „agaţe” sau să se „împotmolească” atunci când îţi este lumea mai dragă sau te grăbeşti.

Vom lua pe rând lucrurile care nouă ne-au lăsat o impresie bună. Asta nu înseamnă că dacă nu am menţionat ceva, este un minus sau nu este demn de luat în considerare, ci pur si simplu l-am bifat ca fiind „în parametri”.

Afişajul full HD oferă o experienţă plăcută, o claritate foarte bună, iar diagonala de 12,7 cm este suficientă pentru a nu forţa ochiul pe anumite detalii. Culorile sunt vii, iar intensitatea luminozităţii pe modul automat reuşeşte să împace necesitatea de a feri ochiul de lumina puternică şi, în acelaşi timp, de a oferi o intensitate la care ochiul să poată distinge elementele care sunt afişate pe ecran.

Ecranul tactil răspunde rapid la atingeri. Cât timp l-am testat noi, nu s-a blocat niciodată şi nici nu a fost nevoie de „o a doua atingere” pentru ca acea comandă să fie executată.

Camera foto principală, de 13 megapixeli a reuşit să ne încânte cu claritatea cu care imortalizează momentele. Am fost uimiţi în momentul în care am dat zoom pe detaliile unei poze şi am constatat că nu există pixeli „nefinisaţi şi haotici”, iar tranziţia este foarte clară.

Este o cameră care nu dezamăgeşte nici la filmări. Sunetul este foarte clar, iar imaginea de o foarte bună calitate. Desigur, nu te poţi duce nici măcar în sfera semi-profesionistă, dar face faţă unor filmări în aer liber, cu o lumină destul de bună. Din păcate, camera nu se descurcă la fel de bine într-un mediu slab luminat, dar bliţul reuşeşte să compenseze.

Sunetul de la redarea audio nu este unul de cea mai bună calitate, dar poate asta şi din cauza volumului destul de mic. Cu un paragraf mai sus am spus că sunetul este foarte clar şi, pentru a nu arunca lumea în confuzie, nu trebuie să confundăm sunetul înregistrat cu microfonul dispozitivului şi redat de pe laptop, cu sunetul redat prin difuzorul dispozitivului, la care ne referim aici.

Ceea ce ne-a surprins extrem de plăcut a fost perioada de funcţionare a dispozitivului. Bateria care alimentează dispozitivul i908 are 3000mAh. Smartphone-ul a avut o perioadă medie de funcţionare de 36 de ore, într-un regim de exploatare mixt, în care l-am „forjat” pe aplicaţii, redare clipuri Youtube, fără să mai pomenim jocul Hearthstone. A reuşit să ne ţină conectaţi fără probleme şi nu ne-a lăsat baltă la greu.

După cum spuneam şi în deschidere, designul şi materialele nu sunt cele mai „preţioase”, iar dispozitivul este plăsticos. Dacă ar fi să caracterizez acest aspect printr-un singur cuvânt, cred ca cel mai potrivit ar fi „spartan”. De ce spun asta? Pentru că spartanii, dincolo de simplitatea lor, erau extrem de eficienţi şi nu erau încărcaţi de armuri de care nu aveam nevoie sau arme pe care nu ajungeau niciodată să le folosească. În acest fel, armata spartană reuşea să economisească foarte mult, la fel cum a reuşit Philips.

Philips a reuşit, prin smartphone-ul Xenium i908, să livreze un dispozitiv echilibrat, rapid şi foarte ieftin. Preţul variază între 1000 RON şi 1100 RON, în funcţie de magazinul la care apelaţi, deci este un raport preţ-calitate care cu greu poate fi egalat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version