Home Divertisment Aplicaţii iOS 9 primeşte o lovitură imensă de la Android

iOS 9 primeşte o lovitură imensă de la Android

0

Nu este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru. Şi în trecut, Apple a inovat foarte multe funcţionalităţi care erau de foarte mult timp pe Android, dar să vedem despre ce este vorba de această dată.

Apple a prezentat iOS 9 la Worldwide Developer Conference din San Francisco, iar după noile funcţionalităţi pe care le vedem la viitorul sistem de operare, funcţionalităţi disponibile de ani buni pe Android, pare că motto-ul lor se rezuma la „Imitaţia este cea mai sinceră formă de linguşire„.

Citeşte şi Apple iOS 9: Funcţionalităţile cheie anunţate la Apple WWDC 2015

Memento

Siri devine mai inteligentă, odată cu lansarea iOS 9. Invitaţiile, primite pe email, vor fi adăugate automat pe iPhone sau iPad, în Calendar. Asistentul vocal te va putea anunţa când trebuie să pleci la o întâlnire, îţi va detalia traseul, condiţiile meteo şi traficul.

Toate aceste funcţii sunt prezente de mult timp pe Google Now, atât pe Android, cât şi pe iOS.

Indicații de tranzit

Apple Maps va putea acorda detalii despre rutele trenurilor şi ale autobuzelor. Apple Maps va putea oferi direcţii pas cu pas pentru mai multe linii de tren şi va lua în considerare şi timpul necesar până la îmbarcarea în tren.

Citeşte şi Când ar putea fi lansat iPhone 6S

Google Maps are această funcţionalitate atât pentru Android, iOS şi Web. Mai mult, Google a anunţat indicațiile de tranzit în Google Maps pe Android, încă din 2011.

Split-screen multitasking

iPad va putea rula două aplicaţii în acelaşi timp. Split-screen multitasking este unul dintre cele mai cerute funcţionalităţi, de când a apărut iPad în 2010. Apple a ajuns, din nou, mult mai târziu.

Cu toate că funcţionalitatea split-screen multitasking nu este prezentă nativ pe Android, multe dintre dispozitivele Samsung şi LG au inclus această funcţionalitate cu mai mulţi ani în urmă.

Mod de economisire a bateriei

Peroada de funcţionare a bateriei este, în continuare, o problemă majoră pentru dispozitivele din ziua de astăzi. Apple spreră să rezolve această problemă cu iOS 9, cu modul de economisire a bateriei,  care ar prelungi perioada de funcţionare cu până la 3 ore.

Citeşte şi Cu Android M, durata de viaţă a bateriei va fi de 2X mai mare

Această caracteristică nu este o noutate pentru utilizatorii Android. Aproape toate dispozitivele Android, de la HTCSamsung, Motorola, LG şi multe altele au o astfel de setare.

Dispozitivele Samsung au chiar un mode ultra-saving, care poate extinde perioada de funcţionare până la 12 zile. Când Google a lansat Android 5.0 Lollipop, sistemului Android i-a fost inclus un modul de economisire a bateriei, nativ.

Până acum, Apple a fost cu mai mulţi paşi în urma Google, iar acest lucru pare să nu se schimbe cu nimic.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version