Home Homepage Facebook poate recunoaște fețele ascunse

Facebook poate recunoaște fețele ascunse

0

Facebook experimentează tehnologia care poate recunoaşte feţele din fotografii chiar dacă sunt ascunse sau obstrucţionate.

„În absenţa unei poze clare, cu o rezoluţie scăzută ne bazăm pe o varietate de indicii din alte părţi ale corpului, cum ar fi părul, hainele, ochelarii, poziţia sau altele. Putem detecta cu uşurinţă mustaţa lui Charlie Chaplin, pălăria sau părul voluminos al lui Oprah Winfrey”, precizează Facebook într-un material la începutul acestei luni.

„Totuşi, astfel de exemple sunt cu mult sub identificatorii faciali avansaţi, dar nu dincolo de cea mai recentă tehnologie de recunoaştere facială Facebook.”

Citeşte şi: Facebook lansează Moments, aplicaţia bazată pe recunoaşterea facială

Compania Menlo Park din California spune că poate identifica persoanele cu o precizie de 83% folosind o metodă numită PIPER, sau poate recunoaşte o persoană în funcţie de poziţia corpului.

Facebook a testat metoda pe fotografii din albumele publice Flickr, iar constatările au fost raportate în NEW Scientist.

Citeşte şi: Facebook Moments nu va fi disponibil în Europa – Vezi motivul!

Grupurile de consumatori au susţinut că toate companiile ca Facebook ar trebui să obţină permisiunea înainte de a folosi tehnologii avansate de recunoaştere facială pentru a identifica persoane.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version