Home Divertisment Evoluţie Cum pot copia elevii cu ajutorul tehnologiei

Cum pot copia elevii cu ajutorul tehnologiei

0

Cercetările arată că ştiinţa şi matematica sunt subiectele la care elevii tind să copieze cel mai des, cu dispozitive care mai de care mai sofisticate.

Cerneala invizibilă, stilourile cu lumină UV şi căştile ascunse obişnuiau să fie de domeniul SF, dar în 2015 sunt instrumentele cele mai folosite de studenţi pentru a trişa la examene.

Un nou studiu arată că 11% dintre studenţii admişi au trişat la examenele cele mai recente, folosind oricare dintre tehnologiile de mai sus.

Citeşte şi: Samsung a lansat căştile Level On Wireless şi Samsung Level Link

Au existat şi alte metode care au funcţionat, cum ar fi semnalele ca tusea, fluturatul părului sau scrijelitul scaunului pentru a afla varianta corectă de răspuns, scrie Tab.

Fiţuicile ascunse în caietele de notiţe sunt deja depăşite, dar au ieşit noi modalităţi de înşelare a profesorilor, potrivit cercetărilor de la The Student Room.

La sodaj au participat 1000 de elevi, care au fost întrebaţi cum anume au de gând să trişeze la examene, iar răspunsurile au fost în funcţie de materia la care aveau examen sau subiectul care putea să le pice la examen.

Elevii din Republica Irlanda şi Yorkshire sunt cei care trişează cel mai des la examene, aproximativ 50%, urmaţi de Irlanda de Est cu 49% şi Scoţia cu 47%.

Citeşte şi: Cu și despre smartphone-ul HTC One M9

În schimb, Marea Britanie şi Irlanda sunt zonele cele mai sincere, cu un procent de doar 19%, urmate de Nord-Vest. În ceea ce priveşte exemenele la tot ce înseamnă ştiinţă, procentajul este de 73%, iar la matematică de 62%.

Jack Wallington, directorul care a supervizat studiul a precizat că: „Trişatul este văzut ca o zonă de mare interes pentru studenţi, iar acest lucru poate transforma examenul într-o experienţă stresantă, care se manifestă tot mai des.”

Săptămâna aceasta, elevii de clasele a 12-a mai au de susţinut două probe la bacalaureat şi aşteptăm cu nerăbdare rezultatele şi metodele de copiere pe care le-au utilizat, dacă a fost cazul sau au reuşit.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version