Home Divertisment Evoluţie United Airlines oferă milioane de mile de zbor unor hackeri

United Airlines oferă milioane de mile de zbor unor hackeri

0

United Continental Holdings Inc le-a oferit unor hackeri un număr însemnat de mile de zbor. Acest lucru este o premieră pentru industria aeriană a Statelor Unite.

Hackerii au ajutat la descoperirea mai multor riscuri de securitate din sistemul companiei aeriene.

Compania aeriană a confirmat pentru Reuters că a oferit două premii în valoare de 1 milion de mile de zbor, echivalentul a sute de zboruri interne. United nu a confirmat faptul că astfel de premii, mai mici, au mai fost acordate şi altor persoane.

Citeşte şi Omul cu 200 de milioane de identităţi

Compania speră să deschidă calea pentru securitatea sistemelor aeriene, prin oferirea unor recompense celor care descoperă riscuri cibernetice. Prin acest program, cercetătorii semnalează problemele înainte ca infractorii cibernetici le pot exploata. Costul este mult mai mic comparativ cu externalizarea acestui serviciu, către o firmă specializată.

Niciun competitor al companiei aeriene nu a vrut să facă comentarii pe tema acestui program.

Compania United Airlines a dezvăluit noua abordare a securizării sistemului informatic în luna mai, cu câteva săptămâni înainte ca mai multe probleme tehnice să forţeze întreaga sa flotă să rămână la sol, în două situaţii diferite.

Citeşte şi Cum vor hackerii să facă bani de pe urma Apple şi Facebook

O problemă a surveit în momentul în care compania nu a mai avut acces la propriul sistem de rezervare a biletelor, ceea ce nu mai permitea pasagerilor să efectueze procedura de „check-in”, iar a doua problemă a constat în blocarea funcţionării programului pentru expedierea programului de zbor.

Pe lângă acest program, compania United a spus a spus că testează sistemul intern şi foloseşte firme de specializate pentru a păstra site-ul securizat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version