Home Smart Gadgets Smartphone-ul tău îţi poate spune unde vei fi, nu numai unde ai...

Smartphone-ul tău îţi poate spune unde vei fi, nu numai unde ai fost

0

Nu trebuie să fii un geniu pentru a-ţi da seama că oricine de pe reţelele de socializare are acces la pozele tale, care au detaliată data şi ora când au fost făcute şi pot reconstitui traseul tău, în întregime.

O echipă de la University College din Londra a descoperit că folosind acele date, există posibilitatea de a prezice locul în care un individ va fi sau va ajunge.

Citeşte şi: Aşa găseşti smartphone-ul atunci când e pe SILENT

Echipa a folosit un GPS şi datele de la 8 milioane de imagini distribuite pe Flickr, de aproximativ 16.000 de oameni din Marea Britanie, le-a introdus într-o bază de date şi au utilizat un algoritm pentru examinarea fiecărei poze realizate de o anumită cameră, pentru a prezice unde va ajunge persoana respectivă pe viitor.

Rezultatul a avut o precizie de 92%

Rezultatele, care au fost publicate în Royal Society Open Science, indică faptul că sistemul funcţionează, datele corelate fiind exacte în mai mult de 92% din cazuri.

Cu toate că rezultatul ar putea fi destul de îngrijorător pentru cei care au o problemă cu intimitatea care le este încălcată, algoritmul se îndreaptă mai mult în stabilirea unui „şablon general al mobilităţii umane„, nu neapărat spre un mod prin care poţi să afli unde va fi un individ, la un anumit moment.

Există o potenţială parte pozitivă, pentru dezvoltarea proiectelor de transport. Dacă nu vrei ca datele tale să fie publice, poţi să dezactivezi geo-tagging pentru fotografiile tale.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version