Home Divertisment Aplicaţii În curând nu vom mai avea nevoie de parole – Cum se...

În curând nu vom mai avea nevoie de parole – Cum se va întâmpla asta

0

Toată lumea urăşte parolele. De la inventarea lor, până la ţinerea minte şi resetarea la un moment dat, acestea sunt o adevărată bătaie de cap.

Totuşi, tehnologia ştiută ca elemente biometrice integrate va înlocui încet, dar sigur, parolele. Cu elementele biometrice integrate, smartphone-ul tău, calculatorul sau chiar şi bancomatul ar putea să îţi scaneze amprenta, ochii sau întreaga faţă pentru a-ţi oferi acces la dispozitive sau conturi bancare.

O mulţime de companii au adoptat deja elementele biometrice integrate şi te pot identifica cu ajutorul feţei, amprentelor sau ochilor, de fapt, tot ceea ce tu ai unic. Cu ajutorul acestor elemente poţi accesa foarte uşor telefonul, calculatorul şi chiar conturile bancare.

Citeşte şi: 30 de lucruri pe care NU le mai facem din cauza evoluţiei tehnologiei

Printre companiile care au adoptat deja elementele biometrice integrate se numără Apple şi Samsung, care au deja scanarea amprentei pentru a-ţi permite accesul la telefonul personal fără să mai fii nevoit să memorezi şi să tastezi o parolă.

Unele computere cu Windows 10 îţi pot recunoaşte faţa pentru a nu mai fi nevoit să tastezi o parolă pentru a te conecta la device-ul personal, iar unele bănci deja au introdus bancomatele care îţi scanează ochiul pentru a-ţi oferi acces la contul personal.

Dar sunt aceste elemente biometrice integrate cea mai bună opţiune pentru a renunţa la parole?

Ei bine, potrivit unor studii, salvarea unei amprente digitale pe telefon reprezintă faptul că orice persoană care are acces la dispozitivul tău, îţi poate fura şi folosi ulterior amprenta, iar acest lucru nu este deloc în regulă. Nu îţi poţi schimba amprenta, la fel cum o faci cu parola atunci când îţi este spartă sau ai uitat-o.

Citeşte şi: 44 scurtături de taste pentru orice browser

Dacă cineva îţi află parola de Facebook, o poţi schimba cu uşurinţă sau poţi folosi verificarea prin mesaj pe smartphone atunci când cineva încearcă să intre pe contul tău de socializare de pe un dispozitiv neautorizat. Dar ce faci în cazul amprentei? La urma urmei nu îţi poţi arde degetul, iar apoi să faci rost de altul nou.

În cele din urmă, poate elementele biometrice integrate nu ar trebui să preia controlul absolut asupra dispozitivelor noastre şi conturilor bancare. Poate că ar fi mai bine dacă ar funcţiona în tandem. Spre exemplu, dacă ai uitat parola, scanarea amprentelor sau a ochiului poate fi un al doilea sistem de siguranţă care îţi poate veni în ajutor.

Elementele biometrice integrate creează o nouă metodă prin care îţi poate fi furată identitatea? Dacă mă pot conecta la calculator cu faţa, ce poate împiedica pe cineva să folosească o fotografie de-a mea pentru a face acelaşi lucru? Se pare că această tehnologie face faţă cu brio acestor tipuri de practici, motiv pentru care cel mai probabil va fi adoptată la nivel mondial cât de curând.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version