Home Divertisment Aplicaţii Google lucrează la optimizarea video-urilor Ultra HD 4K

Google lucrează la optimizarea video-urilor Ultra HD 4K

0

Video-urile Ultra HD 4K este încă în stadiul incipient, dar nu mai încape nicio urmă de îndoială că este un format care va deveni cel mai popular în următorii ani.

Platforme ca Youtube şi Netflix deja oferă acest format, dar încărcarea pe lăţimea de bandă disponibilă este o adevărată provocare. Google încearcă să contribuie la rezolvarea acestei probleme prin dezvoltarea unui mod eficient de compresie video, iar acest codec este denumit VP10.

Noul codec se află în dezvoltare de mai bine de un an, dar compania a oferit mai multe detalii despre cât de eficient este comparativ cu formatul VP9, pe care îl va şi înlocui.

Citeşte şi: Google ar putea fi amendat cu 1,4 miliarde de dolari

Google spune că VP9 foloseşte jumătate din lăţimea de bandă de care are nevoie formatul H.264, iar cu ajutorul codecului VP10, doresc să reducă cu încă o jumătate această valoare.

Reducerea lăţimei de bandă nu este singurul lucru cu care vine VP10, ci va furniza imagini mai clare, culori mai bune, cât şi o dinamică mai bună.

În ciuda susţinerii Google, adopţia la scară largă a VP10 este departe de a deveni un lucru firesc. h.264 este în continuare standardul compresiei video care domină piaţa.

Cu toate acestea, este o bătălie din care nu a ieşit nimeni învingător, încă. Google speră să atingă ţinta propusă pentru VP10 până la finalul anului 2016.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version