Home Lifestyle Cultura Lucruri ciudate şi şocante, dar reale, care te vor surprinde

Lucruri ciudate şi şocante, dar reale, care te vor surprinde

0

Lumea înconjurătoare este plină de surprize şi cel mai probabil niciodată nu le vom afla pe toate.

Tu ştiai că bebeluşilor le creşte mustaţă în pântec sau că există o viespe care descompune carnea de om? Iată 16 informaţii de cultură generală pe care fiecare dintre noi ar trebui să le ştim.

» O echipă de cercetători a dezvoltat un încărcător de telefon care necesită urină pentru a genera curent electric.

Citeşte şi: 50 de lucruri incredibile, dar adevărate, despre planeta Pământ

» Veninul de la Viespea-gigant asiatică poate descompune carnea de om.

» În 2012, cercetătorii au găsit 1.458 de specii noi de bacterii ce trăiesc în buric. Fiecare buric este unic, la fel ca amprenta fiecărei persoane, iar buricul unei persoane care s-a oferit voluntar a adunat bacterii care au mai fost găsite doar în solul din Japonia, unde acesta nu a locuit niciodată.

» Atunci când tragi apa la toaletă, bacteriile se răspândesc pe o suprafaţă de 2 metri în baia ta. Chiar şi cu capacul pus, bacteriile pot să se răspândească până la 25 de centimetri.

» Hydnora africana, o plantă parazit de provenienţă africană, creşte sub pământ, dar floarea sa emană un miros de fecale. Asta atrage gândacii, care mor şi devin polenizatorii naturali. Odată ce aceştia intră în plantă, ea se închide şi îi prinde înăuntru pentru o perioadă de timp.

Citeşte şi: Cum declanşezi starea de bine şi amintirile pozitive

» Uleiul de soia conţine de 10 ori mai mulţi antioxidanţi decât vinul roşu. De asemenea, dacă ingerezi un sfert de sos de soia, există riscul să intri în comă.

» Pentru a scăpa de caloriile unei bomboane M&M trebuie să alergi pe toată lungimea unui teren de fotbal.

» În 1786, când Louis al XVI-lea a cerut ca trupurile să fie mutate din Cimitirul Saints Innocents din Franţa în Catacombe, multe corpuri s-au descompus în grăsime. Grăsimea fost strânsă apoi şi transformată în lumânări şi săpun.

» Noi date sugerează că 82% dintre speciile de peşti din California ar putea dispărea în următorii 100 de ani din cauza schimbărilor climatice.

» În 1930, penicilina era atât de valoroasă încât era re-extrasă din urina pacienţilor pentru a conserva până şi ultima picătură din ea.

Citeşte şi: 16 lucruri pe care nu le ştiai despre somn

» O nemţoaică a purtat un corset zi de zi timp de 3 ani pentru a concura pentru locul 1 la Cea mai mică talie din lume. La final, aceasta măsura în talie nici mai mult, nici mai puţin, de 53.4 cm.

» Fiecărui nou-născut îi creşte o mustaţă încă din pântec, care se răspândeşte până îi acoperă tot corpul. Apoi, copilul mănâncă acest păr, numit lanugo (primul perişor al bebeluşului) şi este excretat în maximul 24 de ore de la naştere, printr-o substanţă numită meconium.

» Virusul herpes are o presiune internă de 8 ori mai mare decât a unei anvelope auto. El foloseşte această presiune pentru a-şi „sufla” ADN-ul în celulele umane.

» Un compozitor polonez care a murit în 1982 şi-a lăsat corpul ştiinţei şi capul Companiei Royal Shakespeare, astfel încât capul să îi fie folosit în producţiile Hamlet.

Citeşte şi: 11 lucruri pe care nimeni nu le ştie despre TITANIC

» Schimbările climatice sunt de 10.000 de ori mai rapide decât evoluţia.

» Gâdilatul era folosit ca o formă de tortură în China Antică asupra nobilimii, pentru că nu lăsa semne şi recuperarea era rapidă.

» Sunt necesari 17 milioane de barili de petrol pentru a crea sticlele de apă de pe piaţa din SUA în fiecare an. Acesta este echivalentul a combustibilului folosit de peste un milion de masini pe an.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version