Home Homepage Cum repari un smartphone pe care l-ai scăpat în toaletă

Cum repari un smartphone pe care l-ai scăpat în toaletă

0

1 din 10 persoane au scăpat telefonul în toaletă. Chiar dacă dispozitivul mobil intră la apă, încă mai există şanse să îl readuci la viaţă.

Cel mai important lucru este să scoţi cât mai repede telefonul din apă şi să îl opreşti. Apoi, trebuie să îl desfaci în bucăţi, să îl ştergi cât mai bine posibil cu o cârpă din microfibră, după care să îl introduci pentru 10 – 12 ore într-un vas cu orez sau Silicagel.

Desigur, telefonul tău va avea de suferit în perioada ce urmează şi există riscuri să ruginească pe alocuri, dar în acelaşi timp, trebuie să te bucuri să poţi salva informaţiile pe care le aveai salvate în el.

Citeşte şi: Utilizatorii iPhone scapă de zgârieturile de pe ecran şi carcasă

După cele 10 – 12 ore, scoate telefonul, asamblează-l, deschide-l şi de preferat ar fi să îl testezi folosind o baterie nouă.

Atenţie! Este exclus să usuci dispozitivul cu un uscător de păr, pentru că există riscul ca toate componentele să se topească în interior. De asemenea, nu încărca telefonul pentru ce puţin 24 de ore, pentru a te asigura că toate componentele s-au uscat şi nu există riscul deteriorării componentelor mai sensibile.

Dacă s-a întâmplat o dată, se poate întâmpla şi a doua oară, aşa că ţine minte să nu mai bagi telefonul în buzunarul de la spate sau în buzunarele cu fermoar de la pantaloni. Mai mult decât atât, nu ar fi o idee rea să investeşti în carcase pentru telefon rezistente la apă sau chiar să îţi achiziţionezi un smartphone rezistent la apă.

Citeşte şi: Primul laptop Xiaomi se lansează în 2 variante, în 2016

Smartphone-uri rezistente la apă aflate pe piaţă la această oră:

» HTC Butterfly
» Sony Xperia Z
» Motorola XT560 Defy Pro
» Samsung Galaxy Xcover 2

Aceste dispozitive pot supravieţui în apă adâncă de 1 metru până la 30 de minute.

Este de ţinut minte că lichidele din toaletă sunt mult mai corozive, un motiv în plus să renunţi să utilizezi telefonul la baie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version