Home Divertisment Evoluţie Smartwatch-ul care vede şi îţi spune ce lucruri atingi

Smartwatch-ul care vede şi îţi spune ce lucruri atingi

0

Tehnologia EM-Sense face ca actualele smartwatch-uri să pară „dumbwatches„(ceasuri tâmpite).

Smartwatch-urile au devenit tot mai inteligente în ultimii ani, iar acestea beneficiază de tot mai multe funcţionalităţi. Ceasurile inteligente pot reda muzică, afişează programările din calendar, monitorizează ritmul cardiac şi poate lansa chiar şi apeluri voce, dacă nu te deranjează ca şi cei din jur să audă conversaţia.

Acum, compania Disney a creat un smartwatch care aruncă dispozitivul Apple Watch la categoria „muscă„. Acest smartwatch poate detecta obiectele cu care interacţionezi.

Citeşte şi: Disney a creat o nouă tehnologie care animează şi mai bine personajele

Tehnologia folosită este o invenţie a companiei Disney şi se numeşte EM-Sense. Această nouă tehnologie detectează şi cele mai mici semnale electromagnetice care sunt conduse de corpul uman atunci când atinge un obiect electromecanic.

Acele semnale pot fi detectate şi clasificate în timp real, iar atunci când atingi ecranul smartphone-ului sau stai pe un cântar, smartwatch-ul va şti acest lucru. Înfricoşător, nu?

Ca şi cum nu ar fi suficent, din video-ul demonstrativ putem observa o nouă funcţionalitate pentru smartwatch, o funcţionalitate pentru care acei senzori devin extrem de utili.

Spre exemplu, atunci cand un utilizator începe să se spele pe dinţi, EM-Sense detectează acest aspect şi începe să cronometreze acţiunea, pentru a afla durata de periaj. Atunci când te urci pe un cântar electronic, dispozitivul va prelua datele şi le va afişa pe ecranul ceasului.

Asta nu este tot. Smartwatch-ul poate face corelaţii logice. Spre exemplu, dacă dimineaţa atingi frigiderul, apoi cuptorul, dispozitivul va presupune că pregăteşti micul dejun şi îţi va oferi cele mai noi ştiri.

Citeşte şi: Tag Heuer lansează smartwatch-ul Carrera Connected

În alt exemplu, utilizatorul deschide uşa de la biroul său, ceea ce declanşează notificările legate de întâlnirile de la muncă. Atunci când ziua de lucru se încheie, se declanşează notificările cu sarcinile pe care le ai în drumul spre casă, cum ar fi lista de cumpărături.

O altă aplicaţie ar fi utilizarea ca token pentru logarea la calculator. Nu mai ai nevoie de parolă. Este un fel de keyless entry de la maşini. Dacă atingi laptopul când poţi smartwatch-ul care dispune de EM-Sense, laptopul va identifica utilizatorul, iar acesta va avea acces automat.

Este evident că acest proiect este în stadiu de testare, dar este o posibilitatea care deschide noi orizonturi. Dincolo de aplicaţiile pe care le are pentru utilizatorul normal, este incredibil de folositor şi pentru persoanele nevăzătoare. Rămâne de văzut cât de costisitoare este această tehnologie şi cât de curând va vedea lumina zilei de pe rafturile magazinelor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version