Home Divertisment Aplicaţii Google revoluţionează navigarea pe mobil

Google revoluţionează navigarea pe mobil

0

În 2016, compania Google a anunţat că va trimite „pagini rapide” pe dispozitivele mobile, pentru a spori viteza de navigare pe mobil.

Într-o postare de pe blog, Google vorbeşte despre proiectul Accelerated Mobile Pages (AMP), care are ca scop stocarea şi livrarea conţinutului cu capacitate de încărcare rapidă pentru dispozitivele mobile, de la mai multe publicaţii. Această funcţionalitate va fi disponibilă începând cu anul 2016.

Citeşte şi: Google oferă fanilor Star Wars rezultate de căutare personalizate

Google spune că în decurs de şase săptămâni de la anunţul proiectului, mai mult de 4500 de dezvoltatori au început să urmărească proiectul open-source AMP de pe GutHub.

În plus, Google a anunţat că reţelele de publicitate OutbrainAOLOpenX, DoubleClick şi AdSense vor dezvolta reclame care se vor încadra în noul framework al Google.

Practic, proiectul AMP are ca scop crearea unor pagini „uşoare”, care pot lucra în tandem cu infrastructura Google de livrare, pentru a genera o livrare rapidă a paginilor pentru utilizatorii care navighează de pe dispozitivele mobile.

Citeşte şi: Google poate accesa de la distanţă peste 74% din dispozitivele Android

AMP a lansat preambulul tehnic în octombrie şi deja are susţinerea de la publicaţii precum BBC, The Economist, BuzzFeed, The Guardian, Huffington Post şi Mashable. Un exemplu clar a fost cel al publicaţiei The New York Times, al cărui timp de încărcare a scăzut de la 3 secunde la 500 milisecunde.

Este un pas înainte şi un demers pe care îl aşteptăm cu mare interes. Rămâne de văzut care va fi ritmul de adopţie în rândul publicaţiilor online din România. Cel mai probabil, va fi un factor determinat al ordinii rezultatelor de căutare de pe motorul de căutare Google.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version