Home Homepage WhatsApp renunţă la taxa anuală de 99 de cenţi

WhatsApp renunţă la taxa anuală de 99 de cenţi

0

Jan Koum, fondatorul WhatsApp, a declarat, la Conferinţa Speakerilor DLD de la Munchen, că se va renunţa la taxa anuală percepută celor care doreau să folosească aplicaţia şi după primul an de utilizare gratuită.

În prezent, aplicaţia are peste 900 de milioane de utilizatori activi lunar, iar Koum spune că înlăturarea taxei ar putea ajuta la creşterea acestui număr.

„Nu vrem ca la un moment dat oamenii să creadă că le va fi oprită comunicarea cu lumea”, a declarat acesta. Din păcate nu vor exista returnări de fonduri pentru taxele deja plătite.

Nu este vorba despre foarte mulţi bani, dar vorbim totuşi de un serviciu gratuit de care se pot bucura în continuare foarte multe persoane dornice de comunicare.

Înainte, în primul an de utilizare, nu era percepută nicio taxă, dar dacă îţi doreai să ai în continuare contul activ, erai nevoit să achiţi o taxă de 99 de cenţi pe an.

Desigur, această decizie ridică semne de întrebare despre cum va fi monetizat WhatsApp. În mod normal, Facebook face bani din propriile produse prin recoltarea reclamelor şi datelor, dar această metodă nu ştim dacă va fi întâmpinată cu braţele deschise de foarte mulţi utilizatori.

WhatsApp spune că va explora modalităţi prin care să le permită utilizatorilor să comunice cu firme şi alte organizaţii pentru monetizarea pe viitor, dar Koum a notat că pentru moment nu a fost scris niciun cod care să faciliteze această schimbare.

Compania nu a precizat momentan nimic cu privire la implementarea apelurilor video în viitorul apropiat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version