Home Divertisment Aplicaţii Chrome va încărca mai rapid paginile şi va consuma mai puţine date

Chrome va încărca mai rapid paginile şi va consuma mai puţine date

0

Google introduce un nou algoritm de compresie numit Brotli, care se spune că va reduce dimensiunea documentelor cu până la 26% mai mult decât soluţiile deja existente.

Algortimul de compresie actual, Zopfli, va rămâne şi el valabil, cel puţin pentru încă o perioadă bună de timp, Google precizând că aceasta este deja implementată pe diferite soluţii, iar anularea sa nu va avea loc chiar acum.

Brotli, tradus prin „pâine mică”, este o afacere nemaipomenită, fiind de fapt, potrivit Google, un „format de date cu totul nou”.

Într-un studiu, Google a măsurat viteza de compresie şi compresia Brotli, comparativ cu standardele actuale, precum Zopfli, LZMA şi LZHAM. Astfel, noul format a folosit mai puţin CPU decât celelalte soluţii de compresie.

Deşi este prea devreme să ne pronunţăm, Brotli este mai rapid şi mai puternic în teste, lucru ce înseamnă încărcarea paginilor mai rapid şi date de transfer mai puţine. De asemenea, acesta foloseşte mai puţin CPU (unitate centrală de procesare) şi baterie.

Dacă vrei să vezi Brotli în acţiune, este disponibil în Chrome Canary (browser-ul Google pentru testarea funcţiilor noi) şi ar trebui să apară în următoare versiune Chrome pe desktop şi platformele mobile.

Brotli a fost introdus în luna septembrie a anului trecut, iar dacă vrei să afli mai multe detalii tehnice despre acest subiect, intră pe blogul oficial Google.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version