Home Lifestyle Cultura Cutia de Scrisori livrează terapie la borcan şi scrisori caligrafice ca în...

Cutia de Scrisori livrează terapie la borcan şi scrisori caligrafice ca în vremurile bune

0

De când nu ai mai citit o scrisoare de la cineva drag sau de cât timp ai uitat de fapt ce înseamnă să mai scrii de mână? Câte sute de mesaje găseşti zilnic din Inbox, şi nu din Cutia de Scrisori, de unde ai putea să ridici zilnic scrisori caligrafice?

Te trezeşti dimineaţă cu alarma de la telefonul mobil de ultima generaţie, care nu lipseşte niciodată de pe noptieră, te duci la baie cu telefonul în mâna şi în timp ce te pregăteşti pentru o nouă zi, deja ai verificat cele două adrese de email, conturile de Facebook şi Instagram şi aproape că poţi să ştii deja dacă o să ai o zi bună sau una proastă.

Ai putea să iei telefonul cu tine şi în duş, că doar e rezistent la apă. În cazul cel mai fericit, mănânci ceva rapid, dar ochii rămân aţintiţi tot la telefon sau eventual pe laptop, citind ştirile dimineţii. Chemi un taxi cu ajutorul unei aplicaţii de pe mobil, te urci în maşină ascultând muzică la căşti şi începi deja să răspunzi la e-mailuri.

Ajungi la biroul tău dintr-o clădire înaltă, de sticlă, unde eşti înconjurat de toate gadgeturile pe care şi le poate imagina un om, toate de ultima generaţie! Iar după o zi întreagă de lucru, pleci cu telefonul în mâna, trimiţând mesaje pe email, WhatsApp, Facebook, mai rămâi o ora, poate două în oraş, cu prietenii, dar nu scapi telefonul nicio secundă din ochi, să nu care cumva să se întâmple ceva în lumea asta şi tu să afli ultimul. Ajungi acasă obosit, dar nu uiţi niciodată să-ţi pui telefonul la încărcat sau poate chiar te-ai ocupat în timpul zilei de asta, pentru că ai mereu după tine încărcătorul wireless şi cel puţin o baterie externă.

Dar cum ar arătă oare o zi în care te-ar trezi un ceas deşteptător din acela clasic, ai pune un disc cu muzică la pick-up şi ai începe să te pregăteşti relaxat pentru o nouă zi?Înainte de micul dejun, ai ieşi să verifici cutia de scrisori, ai lua ziarul şi corespondenţă, iar în timpul mesei ai începe să le răsfoieşti. Cum te-ai simţi dacă ai găsi scrisori de la prieteni dragi? Te-ai bucura să afli ce mai fac, ai deschide cu emoţie un plic primit de la o persoană specială care poate nu ţi-a mai scris de mult timp şi imediat ai lua o foaie şi un stilou şi i-ai răspunde, pentru ca în drum spre serviciu să laşi scrisoarea la poştă?

Ştim, sună ireal, din altă lume, din filmele din anii ’60. Nicio legătură cu noi, oamenii de astăzi, mereu grăbiţi şi aflaţi sub hipnoza tehnologiei care ne aleargă prin viaţă asta scurtă. Ştim, nu aveţi timp să mai scrieţi voi cu mâna voastră scrisori de dragoste, de mulţumire, invitaţii pentru evenimentele importante din viaţa voastră, dar încă vă mai place să faceţi bucurii, să declansati emoţii, să surprindeţi. Niciun mesaj pe care îl primeşti pe telefonul mobil, prin WhatsApp sau Facebook Messenger, nu ar avea acelaşi impact asupra ta ca o scrisoare tradiţională care vine într-un plic cu sigiliu.

Cutia de Scrisori este locul de unde poţi procura hrană pentru suflet şi minte, emoţie şi speranţă, sentiment de melancolie şi sensibilitate. Poate că scrisorile caligrafiate, personalizate în funcţie de dorinţele noastre nu mai sunt la modă, dar uneori pot fi factorul definitoriu pentru o stare de bine generală care să ne învăluie întreaga zi, fie că suntem acasă, pe stradă sau la serviciu. Pentru o astfel de scrisoare, textul îl puteţi furniza voi, iar echipa de visători din Cutia de Scrisori îl va edita sau le puteţi solicita lor să scrie un text cap-coadă, conform dorinţelor voastre.

Scrisoarea va fi livrată (într-un pic cu sigiliu, într-o carte, într-o cutie) acolo unde va doriţi şi poate fi însoţită şi de un buchet de flori. Cutia de scrisori vă poate scrie de mână şi invitaţiile pentru nuntă sau alte evenimente speciale din viaţă voastră. Tot de acolo vă puteţi alege cadouri inedite, cum ar fiTerapie la Borcan – un borcan cu 52 de biletele, frumos rulate şi legate! Fiecare bileţel conţine un mesaj inspiraţional, o sarcină, o temă de reflecţie, toate scrise cu grijă de mâna psihologului şi personalizate în funcţie de persoană căreia i se adresează! Câte un bileţel pe săptămână, timp de un an de zile!

Aşa că, dacă rămâneţi în pană de idei de cadouri, dacă vreţi să faceţi ceva altfel decât de obicei pentru cei dragi vouă, încercaţi cu încredere Cutia de Scrisori. Merge bine la cafeaua de dimineaţă cu o muzică bună pe fundal.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version