Home Homepage WhatsApp este în pericol! Cum vor fi afectaţi utilizatorii

WhatsApp este în pericol! Cum vor fi afectaţi utilizatorii

0

Siguranţa serviciului de mesagerie gratuit WhatsApp este pusă în pericol.  Apple a fost în centrul atenţiei în ultimele săptămâni, după ce FBI a cerut companiei din Cupertino, America, să deblocheze un iPhone deţinut de unul dintre teroriştii implicaţi în atacurile din San Bernardino.

Războiul criptării este departe de a se încheia, iar următoarea companie de tehnologie de pe lista Departamentului de Justiţie este WhatsApp, serviciul de mesagerie gratuit deţinut de Facebook. Motivul pentru care WhatsApp se află acum în vizorul autorităţilor americane este acela că utilizatorii trimit mesaje criptate, potrivit informaţiilor furnizate de The New York Times.

Un judecător federal a aprobat spionarea mesajelor într-un anumit caz, dar investigatorii nu pot decripta mesajele trimise folosind WhatsApp. Pentru că foloseşte criptare end-to-end, doar expeditorul şi destinatarul pot citi conversaţia, companie nu are posibilitatea de a o vedea.

În luna februarie a acestui an, un director executiv Facebook a fost arestat în Brazilia după ce serviciul de mesagerie „nu s-a conformat în mod repetat ordinelor judiciare” pentru a furniza acces la mesaje. În raport este explicat: „WhatsApp nu poate furniza o informaţie pe care nu o are.”

Departamentul de Justiţie va discuta despre modul în care va fi nevoit să acţioneze cu investigaţia, care, potrivit investigatorilor, nu implică terorişti. Atât autorităţile, cât şi reprezentanţii WhatsApp au refuzat să comenteze cazul sau să ofere detalii suplimentare.

Detaliile cu privire la serviciul de mesagerie sunt ţinute departe de ochii lumii, dar ar fi interesant să vedem care va fi deznodământul în ceea ce priveşte confruntarea dintre Apple şi FBI, îndeosebi pentru că acesta va avea o influenţă şi asupra altor servicii de tehnologie, iar exemplu cel mai nou şi mai clar este cel de astăzi cu WhatsApp.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version