Home Homepage 7 zile cu Huawei P8 Lite şi Huawei Watch: Este sau nu...

7 zile cu Huawei P8 Lite şi Huawei Watch: Este sau nu util un astfel de smartwatch

0

Huawei P8 Lite s-a lansat în toamna anului trecut împreună cu Huawei Watch şi ambele sunt dispozitive pe care compania chineză, poziţionată în prezent pe locul 3 în lume în topul producătorilor de dispozitive mobile, a mizat pe multe dintre pieţele lumii.

La începutul lunii aprilie, Huawei a lansat smartphone-ul P9, dar povestea lui o vom afla pe larg în perioada ce urmează.

Până atunci, am testat pentru o săptămână P8 Lite şi Huawei Watch, pentru utilizatorii care nu şi-au rezervat anul acesta un buget pentru dispozitivele flagship, dar vor să deţină atât un dispozitiv mobil fiabil, cât şi un smartwatch cu design elegant, inspirat de ceasurile elveţiene.

În redacţia Noobz a ajuns, mulţumită Huawei România, un Huawei Watch cu brătară confecţionată din oţel inoxidabil şi modestul P8 Lite. Preţul smartwatch-ului este de puţin peste 1500 lei, dar cu puţin noroc îl găsiţi şi sub acest tarif, în vreme ce P8 Lite nu este mai scump de 800 lei.

Am spus mai sus că, Huawei P8 Lite este un smartphone modest, pentru că asta mi-a inspirat încă din momentul în care l-am scos din cutie. Are un design din plastic pe spate, margini din aluminiu şi display IPS LCD. Desigur, Huawei şi-a dat silinţa să îmbunătăţească experienţa utilizatorilor, dar nu putem trece cu vederea că Samsung a reuşit să ofere un design din metal chiar şi produselor sale mid-range.

Telefonul Huawei P8 Lite este destul de uşor, nu câtăreşte mai mult de 131 grame, aspect destul de important pentru persoanele care nu vor să care după ele „cărămizi” de telefoane. În plus, smartphone-ul vine cu sistemul de operare Android 5.0 Lollipop şi are procesorul companiei, Hisilicon Kirin 620 Octa, cu o frecvenţă a procesorului de 1200. Bateria Huawei P8 Lite este de doar 2200 mAh, dar pot spune că a rezistat cu succes 2 zile, conectat în permanenţă la Huawei Watch prin Bluetooth şi utilizat moderat.

Huawei P8 Lite are o cameră frontală de 5 MP şi una pe spate de 13 MP. Ambele oferă imagini la rezoluţii destul de bune raportat la preţul pe care îl are dispozitivul, dar nu aş spune chiar că redă culorile reale de fiecare dată. Spre exemplu, aşa cum se poate observa în fotografiile de mai jos, Huawei P8 Lite redă un alb al cutiei în care se află Huawei Watch, în vreme ce camera S7 Edge redă întocmai nunţa de crem originală. Desigur, nu compar camerele celor 2 dispozitive, pentru că vorbim de generaţii diferite, dar am făcut această precizare pentru a se înţelege mai uşor ce fel de fotografii oferă dispozitivul mobil lansat de Huawei în toamna anului trecut.

comparatie

Nu o să mai insist asupra telefonului şi o să trec mai departe să vă spun cum au fost cele 7 zile cu P8 Lite şi Huawei Watch. Pornesc însă de la a preciza că sunt un utilizator înfocat al brăţărilor de fitness, despre care o să vă vorbesc mai multe în curând, şi le consider o necesitate în viaţa fiecărui utilizator. Smartwatch-ul, consider că este un must-have îndeosebi pentru cei aflaţi mai mereu la volan şi care au nevoie de o extensie a telefonului pentru a rezolva problemele în interes de serviciu mult mai rapid.

Am conectat pentru 7 zile Huawei Watch la dispozitivul mobil P8 Lite, dar şi la Samsung Galaxy S6 Edge Plus, pentru că, pentru cei care nu ştiau deja, Huawei Watch are suport pentru mai multe terminale, în comparaţie cu Apple Watch, spre exemplu.

În această perioadă am fost în permanenţă conectată la dispozitivul mobil recepţionând notificări în timp real pentru apeluri, mesaje, convorbiri şi e-mail-uri. La un moment dat, am simţit extrem de util smartwatch-ul atunci când mi-am pierdut telefon prin diversele lucruri pe care le am în geantă şi am folosit funcţia „Find my Phone”.

Totuşi, m-aş fi aşteptat la ceva mai mult de la un smartwatch disponibil la preţul de 1500 lei şi lansat în toamna lui 2015 la preţul de 400 euro. Este într-adevăr un avantaj că dispozitivul este rezistent la apă, autonomia bateriei este de până la 2 zile şi poţi să îţi personalizezi display-ul în funcţie de ţinuta pe care o îmbraci.

Pentru că obişnuiesc să îmi monitorizez starea de sănătate zilnic cu ajutorul aplicaţiilor de pe telefonul mobil şi a brăţării fitness Garmin, fără de care nu plec niciodată de acasă, am încercat să văd ce poate oferi Huawei Watch în plus. Ei bine, din păcate, din acest punct de vedere nu vine cu nimic nou faţă de ceea ce poţi primi de la o brăţară în valoare de 500 lei. În plus, am folosit concomitent cele 2 dispozitive la o plimbare prin cartier, iar Huawei Watch pot spune că înregistrează unele mişcări pe care nu le fac, lucru care se întâmplă, de regulă, şi cu aplicaţiile pe smartphone.

Mi-ar fi plăcut să am posibilitatea să răspund la apeluri de pe ceas şi să nu fiu nevoită să utilizez o cască Bluetooth la volan, ci să am un microfon şi un difuzor implementat pe smartwatch. Spre exemplu, Moto 360, pe care îl poţi achiziţiona la 700 – 800 lei, are această funcţie extrem de utilă, părerea mea. Dar, cum nu le poţi avea pe toate, ne mulţumim şi cu rezistenţa la apă în defavoarea acestor funcţii.

Huawei Watch este creat din materiale de foarte bună calitate, dar am avut neplăcuta surpriză de câteva ori aproape să rămân fără ceas la mână, pentru că au ieşit câteva telescoape. Nu ştiu dacă este un lucru valabil doar în cazul smartwatch-ului pe care l-am testat sau dacă problema mai este întâlnită şi la alte Huawei Watch-uri, dar cert este că nu trebuie să fie trecută cu vedere, pentru că utilizatori pot oricând avea neplăcuta surpriză să rămâne fără ceas la încheitura mâinii după o mişcare mai bruscă.

Concluzia este că, Huawei Watch face echipă bună cu P8 Lite, iar cumpărate împreună costă exact cât un flagship LG G5. Aşadar, dacă aveţi nevoie de o extensie a telefonului, achiziţionaţi un Huawei Watch sau măcar un Moto 360, dar dacă vă interesează mai mult să monitorizaţi starea de sănătate, sunteţi o fire sportivă şi smartphone-ul este bun ca atare, puteţi să vă rezumaţi la o brăţară fitness cu display.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version