Home Divertisment Aplicaţii Cum sincronizezi toate parolele cu contul Google

Cum sincronizezi toate parolele cu contul Google

0

Parolele sunt precum cheile de la uşa casei: nimeni nu vrea să le uite, să le piardă, iar dacă acest lucru se întâmplă, obţinerea unei parole noi este la fel de anevoiasă ca şi schimbarea butucului sau yalei cu totul.

La fel ca un obiect fizic, parolele trebuie păstrate şi ţinute departe de persoane rău intenţionate. La fel cum nu doreşti o persoană străină să îţi intre în casă fără voia ta, nici conturile personale nu fac excepţie de la regulă.

Dar cum putem gestiona cel mai bine acest lucru? Ştim că regula de aur este să nu foloseşti niciodată aceeaşi parolă pentru mai multe conturi. Este ca şi cum ai avea aceeaşi cheie pentru a intra în casă, în maşină, în birou, etc. Dacă ai pierdut cheia sau ţi-a fost furată, eşti terminat.

Deoarece numărul conturilor a devenit tot mai mare, iar în prezent un utilizator ar trebui să memoreze cel puţin 5 parole care să conţină un şir de minimum 6 caractere speciale, alcătuite din litere şi cifre, cel puţin un caracter special şi o majusculă, singura soluţie este utilizarea unui program de gestionare al parolelor.

Există foarte multe astfel de programe, unele dintre ele foarte populare în rândul utilizatorilor, între care amintim Dashlane, LastPass şi 1Password. Cu toate acestea, dacă faci parte din majoritatea utilizatorilor de servicii de internet, cel ami probabil ai cel puţin un cont Google.

Contul Google centralizează absolut toate serviciile, de la Gmail, YouTube, Drive, până la Adsense, AdWords, etc. Acest sistem centralizat cu toate că poate părea greu de configurat, este unul foarte sigur.

Atuul este că beneficiezi de soluţiile Google de administrare a parolelor fără a fi necesară descărcarea şi instalarea unui program. Mai mult, este disponibil de pe orice dispozitiv, în orice moment. Aceste servicii şi integrate în platformele mari, cum sunt Android şi Chrome.

Chrome password manager

Funcţionalitate de reţinere a parolelor direct în browserul Chrome şi sincronizarea acestuia pe toate platformele în care este conectat contul Google este disponibilă de foarte mult timp.

Cu ajutorul „Chrome Password Manager” te poţi autentifica pe orice cont, fie el şi non-Google, atâta timp cât o faci prin browserul Chrome.

Mai mult, utilizatorul poate accesa lista cu parolele salvate la adresa web http://passwords.google.com.

Procedura este foarte simplă. Tot ce trebuie să faci este ca atunci când apare căsuţa de dialog „salvează parola”, să apeşi salvează, iar data viitoare, când accesezi contul, câmpurile vor fi completate, iar accesul va fi facil.

Singurul dezavantaj al acestui proces este că până acum a funcţionat numai cu browserul Chrome. Ce facem atunci când avem nevoie să ne logăm în aplicaţii?

Smart Lock for Passwords

Programul de gestionare al parolelor folosit de Chrome funcţionează foarte bine, dar compania Google a sesizat necesitatea unei soluţii integrate, care să ţină pasul cu piaţa în continuă dezvoltare. În acest sens, în cadrul conferinţei  Google I/O din 2015, compania a prezentat Smart Lock for Passwords.

Smart Lock for Passwords permite dispozitivului să te autentifice pe toate aplicaţiile compatibile, atâta timp cât ai salvat datele de logare în Chrome.

Aplicaţia Smart Lock for Passwords nu mai este condiţionată de browser. Pe platforma Android, parolele funcţionează cu aplicaţiile mobile.

Pentru a beneficia de funcţionalitatea Smart Lock for Passwords, tot ce trebuie să faci etse să accesezi de pe dispozitivul Android meniul Setări » Google » Smart Lock for Passwords şi opţiunea „Auto sign-in”. Din acel moment, data viitoare când accesezi orice aplicaţe compatibilă,vei fi autentificat automat.

Foloseşte numai contul Google pentru a te autentifica

Nu toate site-urile web permit acest lucru. Spre exemplu, bancile au o politică strictă, tocmai pentru că lucrează cu banii tăi, iar până la urmă, cred că nimeni nu poate fi supărat că o dăată sau de două ori pe lună trebuie să se logheze pentru a accesa finanţele pentru care lucrează din greu.

Este un mod foarte eficient de a simplifica un proces care, în mod normal, ar consuma foarte mult timp şi nervi. Când ajungi la birou, nu trebuie să îţi ia mai mult de 30 de secunde să te loghezi pe toate conturile de care ai nevoie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version