Home Divertisment Aplicaţii Rata de adopţie a Windows 10 a stagnat

Rata de adopţie a Windows 10 a stagnat

0

Microsoft se confruntă cu probleme destul de mari după ce rata de adopţie a sistemului de operare Windows 10, atât în rândul consumatorilor, cât şi a mediului de afaceri, a stagnat şi nu pare să se mişte deloc într-o direcţie bună.

Windows 10 a ajuns într-un punct critic, după afişarea celor mai noi cifre care reflectă adopţia sistemului de operare în rândul consumatorilor şi al companiilor private, dar şi de stat.

Cifrele furnizate de către Netmarketshare pentru luna aprilie arată că sistemul de operare Windows 10 a atins o cotă de piaţă de 14,35%, dar îngrijorarea vine din faptul că luna precedentă cota de piaţa era de 14,15%, ceea ce înseamnă o creştere infimă.

Cu alte cuvinte, o creştere de 0,2%, comparativ cu 1,33% care a fost înregistrată în luna martie. În luna februarie, sistemul de operare a avut o adopţie de 1%.

În prezent, Windows 7 este în continare lider de piaţă, cu o cotă de 48,79%, pe locul 3 fiind Windows XP, cu 9,66%, care nici măcar nu mai are support din partea Microsoft. Windows 8.1 este pe locul al doilea, cu numai jumătate de procent în faţa Windows XP.

Pe de altă parte, adopţia sistemului de operare de către mediul de afaceri este un proces mai greoi. Cu siguranţă, acest proces va fi demarat, iar în final companiile vor trece la noul sistem Windows 10.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru segmenul consumatorilor casnici, din moment ce mai sunt numai câteva luni până când va expira oferta de upgrade gratuit a sistemelor de operare Windows 7 şi Windows 8.

Este foarte probabil ca luna iunie şi iulie să înregistreze un apogeu al adopţiei Windows 10 de către foarte mulţi dintre utilizatori. Cu toate acestea, cifrele de acum sunt destul de îngrijorătoare pentru gigantul Microsoft.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version