Home Divertisment Gaming Utilizatorii YouTube prin iOS primesc suport pentru Google Cardboard

Utilizatorii YouTube prin iOS primesc suport pentru Google Cardboard

0

YouTube pentru iOS a primit suport pentru Google Cardboard. Deşi versiunea pentru sistemul de operare Android a primit suport complet pentru VR prin intermediul Google Cardboard încă din luna noiembrie 2015, integrarea acesteia are loc abia acum şi pe dispozitivele iOS.

După actualizarea aplicaţiei pentru iOS prin intermediul AppStore, toate clipurile vor oferi acces la un nou mod de vizualizare. Acesta este accesat din meniul din partea de sus a fiecărui clip şi oferă posibilitatea de a urmări materiale video la 360 de grade în mod „VR” folosind un accesoriu compatibil cu Cardboard.

Dispozitivul poate fi chiar cel realizat din carton oferit de Google, sau oricare altul, care oferă dimensiuni şi funcţionalitate similară.

Optând pentru modul Cardboard nu sunt transformate însă clipurile obişnuite în filme la 360 de grade. Atunci când această funcţie este pornită pentru un clip standard, aplicaţia porneşte modul „magic window”. Aceasta afişează clipul pe un ecran virtual imens, oferind o experienţă de vizualizare nu foarte diferită de cea dintr-un cinematograf.

Aparent, Google nu va renunţa la conceptul Cardboard, dar rămâne de văzut cu ce ne va surprinde gigantul în cadrul evenimentului I/O 16, care se desfăşoară în această perioadă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version