Home Lifestyle Cultura Larry Page, co-fondatorul Google, construieşte în secret maşini zburătoare

Larry Page, co-fondatorul Google, construieşte în secret maşini zburătoare

0

Co-fondatorul Google, Larry Page, a investit personal în 2 startup-uri dedicate dezvoltării de maşini zburătoare, potrivit Bloomberg Businesweek.

Page a fondat un startup, numit Zee.Aero, cu mai mult de 100 de milioane de dolari investiţi de la crearea sa în 2010 şi, începând cu anul trecut, a mai fondat şi afacerea Kitty Hawk.

Interesul său în companii este o ambiţie personală, spune Bloomberg, şi şi-a creat chiar şi un birou special la sediu, iar cei care au nevoie de el îl găsesc sub pseudonimul GUS – guy upstairs (tipul de sus).

Zee.Aero şi Kitty Hawk au dezvoltat design-uri pentru maşini zburătoare complet separat, spune Bloomberg, cu Zee Aero efectuând testele de zbor ale prototipurilor la un aeroport aflat la aproximativ o oră distanţă de sediul Mountain View al Google.

Bloomberg spune că Zee.Aero a angajat designeri de industrie aerospaţială şi ingineri de la diferite organizaţii, inclusiv NASA, Boeing şi SpaceX, şi a testat până acum 2 prototipuri de design, unul care seamănă cu un „avion convenţional mic” şi altul cu elice în partea de jos.

page avion

Pe de altă parte, Kitty Hawk a construit propriile prototipuri „care seamănă cu o versiune de dronă care transportă oameni”, potrivit surselor Bloomberg. Startup-ul este mai mic decât Zee.Aero şi este ţinut separat de rivalul său mai în vârstă.

Rămâne de văzut care vor fi în cele din urmă rezultatele finale ale acestor 2 startup-uri şi dacă într-adevăr vom vedea la un moment dat maşini zburătoare create de co-fondatorul Google.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version