Home Lifestyle Cultura Ce înseamnă Brexit pentru industria de gaming în Europa şi Marea Britanie

Ce înseamnă Brexit pentru industria de gaming în Europa şi Marea Britanie

0

De când a votat Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană vineri dimineaţă, s-au întâmplat o mulţime de lucruri: lira sterlină s-a depreciat, la fel şi preţul petrolului, David Cameron, prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii, şi-a dar demisia.

În plus, pentru milioane de britanici va fi cel mai probabil mult mai dificil să emigreze decât au făcut-o până acum, nu orice britanic îşi va mai permite de acum să trăiască şi să lucreze în cele 27 de ţări europene.

Unii spun că Marea Britanie se află pe traiectoria cea mai bună, dar pentru moment totul este în ceaţă. Pe lângă faptul că le sunt afectate vieţile a milioane de europeni, rezultatul referendumului va avea un impact major şi asupra industriei tehnologiei din întreg continentul.

De acum înainte, serviciile digitale precum Netflix sau Spotify nu vor mai avea acelaşi tarif şi nu vor mai fi distribuite în aceeaşi manieră pe întreg continentul.

Comisia Europeană estimează că schimbarea în acest mod va ajuta Uniunea Europeană să economisească 415 miliarde de euro pe an. Deşi ar putea fi în continuare posibil ca Marea Britanie să acceseze Piaţa Unică Digitală, de vreme ce trăieşte în Europa, este dificil să prezicem dacă va alege să facă acest lucru.

Mai mult decât atât, Uniunea Europeană a fost într-o încăierare cu Statele Unite asupra modului în care firmele de tehnologie americane se ocupă de datele despre utilizatori pe care le colectează din Europa.

Industria de gaming, care deţine mai mult de 10,000 de angajaţi din Marea Britanie, ar putea avea, de asemenea, de suferit. Wired spune că valoarea adăugată brută la economia ţării din sectorul de gaming la finalul anului 2014 a fost de 36.578 miliarde de lire sterline.

Multe studiouri din Marea Britanie depind de profesionişti din întreaga Europă pentru a se ocupa de dezvoltarea echipelor lor. Descoperirea noilor talente va deveni mult mai dificilă o dată ce imigrarea şi legile cu privire la locurile de muncă se schimbă în Marea Britanie.

De la dezvoltatori la retaileri, asta va însemna părăsirea Uniunii Europene de către Marea Britanie, una dintre cele mai importante industrii creative.

„Ukie vrea să asigure că Marea Britanie este cel mai bun loc din lume pentru a face şi pentru a vinde jocuri şi deşi această decizie şi nesiguranţa pe care o aduce politica va avea un impact asupra afacerilor noastre este important să ne amintim că avem deja succes la nivel global şi suntem un exportator lider în economia digitală”, este declaraţie CEO-ului Ukie, Jo Twist.

„Ukie va continua să lucreze din greu cu colegii din guvern pentru a asigura că noi continuăm să avem cel mai bun mediu posibil şi vom urmări îndeaproape dezvoltările pe măsură ce vom sfătui membrii”, a dăugat Twist.

Richard Wilson, CEO-ul Tiga, a avut de asemenea de făcut unele precizări, specificând că „Pentru industria jocurilor video, este important ca cei care fac legile să asigure companiile că au acces la finanţări suficiente, venit din Video Games Tax Relief şi R&D Tax Relief, să aibă drepturi IP stabile şi clare şi să aibă acces la oameni bine pregătiţi din afara Marii Britanii.”

„Nu ne vom mai permite la fel de multe ore de lucru, în mod special dacă vrem să încheiem contracte în străinătate. Acest lucru înseamnă mai puţin conţinut de gaming.”, precizează Katie Goode, director cretiv de VR la Triangular Pixels. „Norocul nostru este că Valve şi Unity ne plătesc în dolari americani. Va trebui să discutăm cu banca să vedem cum putem păstra asta ca dolar şi să analizăm situaţia plăţilor contractorilor în dolari americani.”

„Fondurile noastre europene nu vor fi tăiate imediat în următoarele luni de zile, dar schema din Cornwall pentru a primi mai multe studiouri de gaming este acum sub o ameninţare majoră”, a adăugat Goode. „Cred că mulţi dintre prietenii mei din industrie vor lua în considerare foarte serios plecarea de aici. Industria de gaming din Marea Britanie va fi mult mai îngrozitoare fără ei. Deşi când spune „industria de gaming din Regatul Unit” spun Anglia şi Wales, presupun că Scoţia va găsi o modalitate prin care să fie organizat un alt referendul pentru a părăsi Regatul Unit şi pentru a se alătura Uniunii Europene.”

„Intrăm într-o perioadă de incertitudine, dar poporul britanic a votat şi asta trebuie să fie respectat. Team17 va continua dezvoltarea afacerilor sustenabile cu toţi partenerii noştri din întreaga lume”, spune Deborah Bestwich, director la Worms.

Desigur, declaraţiile reprezentanţilor industriei de gaming din Regatul Unit nu se opresc aici, dar aceasta este doar o mică dovadă că decizia Angliei de a ieşi din Uniunea Europeană va avea urmări ce nu vor fi poate dintre cele mai bune nici în ceea ce prieveşte tehnologia.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version