Home Divertisment Aplicaţii Insulele Feroe concurează Google Street View cu Sheep View 360

Insulele Feroe concurează Google Street View cu Sheep View 360

0

Locuitorii Insulelor Feroe s-au săturat să aştepte Google Street View, aşa că au creat propriul proiect pentru popularizarea insulelor: Sheep View 360.

Aceştia au folosit mai multe ovine pe spatele cărora au montat camere capabile să filmeze la 360 de grade.

Insulele Feroe sunt alcătuite din 18 insule din zona subpolară din nordul oceanului Atlantic. Deoarece Google Street View nu a ajuns acolo să cartografieze drumurile şi podurile arhipelagului, a fost formată o echipă de cartografiere, iar proiectul a fost denumit Sheep View 360.

Echipa a primit un ajutor foarte mare din partea unui cioban. Pentru că proiectul să poată porni, aceştia au construit un ham special, pe care a fost montată camera 360.

Pe măsură ce oile parcurg drumurile insulelor, pozele sunt transmise către Durita Dahl Andreassenalături de coordonatele GPS, imagini pe care le încarcă în Google Street View.

Aici, în Insulele Feroe, facem lucrurile în felul nostru„, a declarat Andreassen. „Ştiind faptul că noi suntem foarte mici, iar Google este atît de mare, acest demers este exact lucrul de care avem nevoie„.

Sheep View 360 a realizat poze panoramice pentru 5 locaţii, până în momentul de faţă. Au produs şi video-uri 360 cu care poţi explora insula. Insula are o populaţie de 80.000 de oi şi 49.188 de oameni.

Acest proiect a fost conceput pentru promovarea insulelor pentru turişti, cât şi pentru a convinge compania Google să termine cartografierea insulei, pe care echipa a început-o cu ajutorul ovinelor.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version