Home Divertisment Facebook elimină din News Feed titlurile „Clickbait”

Facebook elimină din News Feed titlurile „Clickbait”

0

Noua formulă News Feed de la Facebook ţinteşte titlurile care ascund informaţii şi pe cele care exagerează. Începând de joi, 4 august 2016, reţeaua socială schimbă formula pentru News Feed pentru a pedepsi publisherii care distribuie titluri vagi sau înşelătoare pentru a determina utilizatorii să dea click.

Sub noua formulă, postările publisherilor care se bazează solid pe ceea ce Facebook consideră clickbait vor apărea în mai puţine News Feed-uri şi mult mai jos în acele feed-uri.

Noua decizie Facebook cu privire la News Feed are drept ţintă două tipuri de titluri: cele care „reţin informaţia” şi cele care „exagerează sau înşală” utilizatorii, a declarat Adam Mosseri, product manager pentru News Feed la Facebook, într-un interviu.

Acesta a oferit un exemplu pentru prima categorie: „Bărbatul sare în piscină cu un aligator, nu o să crezi ce se întâmplă mai departe”. Al doilea tip dat exemplu ar putea fi o ţinută pe care cântăreaţa Selena Gomez a îmbrăcat-o la Emmy, „dar dai click pe ea şi spune că aceasta nu a mers”, mai spune Adam.

Schimbările se aplică în cazul titlurilor cu link, dar nu şi în cazul video-urilor. În studiile Facebook, utilizatorii se plâng cu privire la postările cu titluri incitante care în cele din urmă dezamăgesc cititorul. Dar mulţi dintre aceşte 1.7 milioane de utilizatori nu se pot abţine să dea click pe asemenea titluri.

În ultimii doi ani şi jumătate, Facebook a încercat să combată clickbait-ul împingându-l jos în News Feed şi promovând în acelaşi timp ceea ce este descris ca fiind conţinut „de înaltă calitate”.

Paginile şi website-urile care publică mult clickbait vor fi cel mai aspru lovite, spune Mr. Mosseri. „Cu cât este mai mare procentul de titluri dintr-un domeniu sau o pagină care sunt clickbait, cu atât te va afecta mai mult această schimbare de ranking”, mai spune aceasta potrivit WSJ.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version