Home Homepage REVIEW: UMi London este un smartphone ieftin şi bun, disponibil la iHunt...

REVIEW: UMi London este un smartphone ieftin şi bun, disponibil la iHunt şi eMAG

0

UMi London este un smartphone low-end pe care l-am testat pentru o perioadă de două săptămâni mulţumită iHunt.ro. Nu mulţi utilizatori de dispozitive mobile au încredere în produsele chinezeşti, mai ales când acestea nu sunt lansate de un brand precum Huawei şi nu sunt comercializate de operatorii de telefonie din România.

Totuşi, există şi clienţi care preferă un telefon chinezesc, de care nu a auzit prea multă lume şi care nu costă mult, dar oferă strictul necesar. Ce înseamnă un smartphone ieftin şi bun? Ei bine, am ajuns la concluzia că UMi London este definiţia perfectă. Rareori testăm produse low-end, de regulă ne rezumăm la cele mid-range sau high-end, dar pentru că tot mai des suntem solicitaţi să recomandăm telefoane ieftine şi bune, indiferent că sunt chinezeşti sau nu, ne-am gândit să realizăm periodic review-uri pentru smartphone-uri din această categorie.

Design UMi London

Nu îţi este dat des să vezi un telefon care să imite, la un preţ foarte mic, cât se poate de curat, un design din sticlă marca Samsung. UMi London este un smartphone ce a primit o tehnologie care face smartphone-ul destul de rezistent. Este vorba despre o dublă protecţie de sticlă cu tehnologia DG Twin-Shield. Pe spate, UMi London are aplicat un capac din plastic care imită sticla, dar care nu pare să fie foarte rezistent la zgârieturi, motiv pentru care cred că ar fi necesară o husă.

Dispozitivul vine cu un design ferm, ce conferă un grip bun. Marginile UMi London sunt din aliaj de aluminiu şi au doar 4,8 mm grosime. Desigur, nu am dat cu telefonul de pământ să vedem cât de rezistentă este de fapt sticla utilizată de producător, dar aspectul pare să ofere siguranţă şi încredere. UMi London este cam greu pentru gusturile mele, iar dacă ar fi să mai luăm în calcul şi necesitatea unei huse, utilizatorul nu ar avea cel mai subţire dispozitiv mobil în mână. Totuşi, trebuie să fim sinceri şi să recunoaştem că orice utilizator de smartphone cu capul pe umeri îşi „îmbracă” telefonul, indiferent cât de elegant şi atractiv ar fi acesta fără protecţie.

15205666_929129480522351_1095687312_o

Display UMi London

Smartphone-ul low-end de la UMi are o diagonală de 5 inchi, 1280 x 720 HD, cu bandă dublă acoperită 3 M şi dublă protecţie de sticlă 2.5D. Telefonul pe care l-am testat noi prezintă şi o folie de protecţie, pentru o şi mai mare siguranţă a display-ului, dar acest lucru pare să afecteze calitatea imaginilor, pentru că te induce în eroare prin umbrele pe care le creează.

Performanţă, securitate şi autonomie UMi London

Procesorul MT6580 de 1,3 GHz este destul de eficient şi asigură o autonomie a bateriei destul de ridicată. Desigur, nu se compară deloc cu viteza pe care o au procesoarele de pe dispozitivele mid-range sau de pe flagship-urile smartphone, dar să fim serioşi, pentru un preţ de doar 400 lei, telefonul acesta oferă deja mai mult decât m-aş fi aşteptat. Smartphone-ul are doar 1 GB de RAM şi 8 GB mediu de stocare şi suportă expansiune microSD de 32 GB. Un atuu ar fi acela că avem disponibil sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow, deşi sinceră să fiu, nu cred că ar fi deranjat nici Lollipop, dat fiind pachetul de specificaţii al dispozitivului şi mai ales preţul.

În ceea ce priveşte jocurile, depinde foarte mult care sunt cele preferate de tine. Spre exemplu, sunt foarte slabe şansele să poţi juca liniştit un joc de ultimă generaţie, dar unele mai vechi, cu grafică simplă, nu ar trebui să ridice nicio problemă. Spre exemplu, Candy Crush a rulat fără să agaţe şi sunt sigură că nici joculeţele pentru copii nu sunt o corvoadă. Ar mai fi de spus că, telefonul răspunde un pic mai greu la comenzi, în mod special când vine vorba de cameră, fiind necesare cel puţin 2-3 secunde de aşteptare la fiecare apăsare pe ecran.

Bateria de 2050 mAh a oferit pe durata testării o autonomie de numai o zi. Mai exact, de dimineaţa până a 2-a zi dimineaţa, lucru acceptabil, dacă ţinem cont că încă nu s-a lansat nici măcar un flagship smartphone care să ofere mai mult de 2 zile de autonomie, unele descărcându-se chiar după primele 10 ore de utilizare. Mai trebuie să precizez că, bateria UMi London este detaşabilă, iar dispozitivul are suport Dual-SIM. Personal am folosit doar o reţea, nu aş putea să spun cu exactitate dacă îşi face treaba cu brio în cazul în care introduci două cartele.

Camera UMi London

Camera principală este de 8 MP, dar nu am reuşit să depistez ce modul de cameră este folosit pe frontal, deşi aş tinde să cred că nu avem nici măcar 2 MP, dacă este să luăm în calcul calitatea fotografiilor. Camera de pe spate oferă fotografii clare, asta dacă obişnuieşti ca utilizator să ţii mâinile nemişcate vreme de 3 secunde cât durează să obţii captura. În condiţii de lumină scăzută rezultatele par să fie unele bune, cel puţin dacă luăm în calcul fotografiile pe care le-am realizat. În schimb, iubitorii de selfie-uri ar trebui să nu se entuziasmeze prea mult, pentru că nu vor avea parte decât de selfie-uri cu nuanţe de roşu.

Una peste alta, 400 lei nu costă niciun aparat foto bun, aşa că dacă poţi să obţii fotografii clare în condiţii de lumină bună cu o cameră de de 8 MP de pe un smartphone low-end, cred că este un bonus pentru fiecare utilizator în parte. Spre exemplu, 450 lei am plătit eu pentru un telefon de tipul „Dorel”, achiziţionat tot de la iHunt.ro pentru tatăl meu, care nu este un utilizator prea prietenos când vine vorba de smartphone-uri. Telefonul respectiv are doar o cameră de 2 MP.

UMi London vine împachetat într-o cutie neagră, elegantă, dar nu primeşte niciun fel de accesorii înafară de încărcător, care desigur nu are funcţie de încărcare rapidă.

Preţ şi disponibilitate UMi London

Poate fi achiziţionat de la eMAG la preţul de 399 lei sau direct de pe iHunt.ro la acelaşi preţ, redus în această perioadă cu 32% de la preţul iniţial de 590 lei.

Recomand UMi London părinţilor care doresc să îşi ţină copiii cu vârste până în 14 ani ocupaţi şi distraşi de la gadgeturile mai scumpe pe care le deţin. Telefonul este ideal dacă cel mic obişnuieşte să îţi folosească dispozitivul mobil pentru a se uita la desene animate sau pentru a asculta muzică. De asemenea, UMi London poate fi folosit fără probleme de bunici, în special de cei care abia se obişnuiesc cu tehnologia şi vor să deţină cât mai multe fotografii cu nepoţeii. Desigur, orice utilizator care are disponibil un buget redus poate lua în calcul acest telefon, pentru că raportul calitate-preţ este unul destul de bun.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version