Home Homepage Am testat Honor 8 de la Huawei! Ce mi-a plăcut şi ce...

Am testat Honor 8 de la Huawei! Ce mi-a plăcut şi ce mi-ar fi plăcut la el

0

Honor 8 este cel mai nou smartphone lansat de subrandul Huawei, Honor. Smartphone-ul a ajuns pe piaţă pentru prima dată în luna iulie a acestui an, iar în România s-a lansat oficial în urmă cu 2 luni de zile. Totuşi, evenimentul de prezentare al Honor 8 în România a avut loc în urmă cu ceva mai mult de o săptămână, iar transmisiunea live pe Facebook o puteţi revedea pe pagina de Facebook Noobz.

Testez smartphone-ul mid-range sau mai bine spus mid-high-range Honor 8 încă de când a fost prezentat oficial în România, iar în această perioadă am reuşit să îmi conturez o listă de puncte tari – puncte slabe ale produsului sau altfel fiind spus o listă cu ce mi-a plăcut şi ce mi-ar fi plăcut la Honor 8.

Pachet şi design Honor 8

Telefonul vine într-o cutie foarte bine compartimentată şi compactă, aşa cum ne-a obişnuit de ceva vreme Huawei cu ambalajele. În pachet găsim alte două cutii, una cu încărcătorul, alta cu manualul de utilizare şi cheiţa pentru cartela SIM/cardul microSD. Din păcate, nu primim şi alte accesorii, cum ar fi căştile, pe care le răgăsim în pachetele altor producători.

Hunor 8 are un design foarte atent lucrat, premium, care te va determina cu siguranţă să te gândeşti de două ori atunci când ai de ales între un Galaxy S6 de la Samsung şi un Honor 8. Varianta care a ajuns la mine pentru test este de culoare neagră, dar la prezentarea oficială am avut ocazia să mă joc şi cu versiunile alb şi auriu. Personal, sunt fan negru, chiar dacă fiecare altă culoare are ceva aparte.

Desigur, amprente vor exista pe fiecare Honor 8, indiferent de culoare, iar dacă mai luăm în calcul că ne confruntăm cu un design din sticlă, ştim clar că o dată cu achiziţionarea produsului trebuie să cumpărăm şi o husă Honor 8 pentru protecţie şi siguranţă. Nu am aflat care sunt costurile de reparare ale unui Honor 8 şi mă refer aici în mod special la schimbarea sticlei faţă/spate, care în cazul Galaxy S6/S6 Edge/S6 Edge Plus şi Galaxy S7/S7 Edge de la Samsung sunt destul de mari, putând ajunge chiar aproape la jumătatea valorii produsului.

Avantaje design Honor 8

Aşadar, fiind la capitolul avantaje şi dezavantaje ale designului Honor 8, ca puncte tari aş putea preciza finisajele premium, faptul că avem modulul de cameră duală încorporat în carcasă, nu bombat ca la Galaxy S6 spre exemplu (care a fost un punct slab al flagship-ului anului 2015 de la Samsung), faptul că slotul pentru card şi cartelă este încorporat în marginea telefonului, la fel ca la mai toate smartphone-urile flagship de pe piaţă şi faptul că nu avem buton de home (de care am cam început să mă satur).

Dezavantaje design Honor 8

Dezavantajele acestui tip de design ar fi amprentele, care se văd destul de pronunţat şi faptul că va trebui pentru siguranţa şi extinderea duratei de viaţă să utilizezi telefonul într-o husă. Pentru că în perioada testării nu am avut o husă de protecţie, am apelat la un săculeţ din plastic, din acela pe care îl găsim uneori în cutiile în care sunt livrate anumite telefoane (Allview este una dintre companiile care livrează astfel telefoanele). Aş fi preferat o protecţie Gorilla Glass 4 de la Corning, dar asta ar fi presupus costuri în plus pentru producător şi aşadar un preţ de achiziţie mai mare.

Specificaţii şi performanţă Honor 8

Înainte de a vorbi de camera telefonului, o să aduc puţin în discuţie procesorul Huawei HiSilicon Kirin 950, echivalentul procesorului Snapdragon 820 de la Qualcomm, pe care îl găsim sub carcasa Honor 8. Ştim despre acest model de procesor că oferă performanţe foarte bune, îndeosebi când face echipă cu 4 GB de RAM şi 32/64 GB mediu de stocare. Desigur, Honor 8 nu se ridică la nivelul Huawei P9, flagship-ul producătorului chinez care a prin extrem de bine la public în 2016.

Autonomia bateriei Honor 8 a fost una relativ bună. Desigur, cu 3000 mAh nu ai avea efectiv cum să te aştepţi la mai mult de o zi de utilizare în condiţii normale (internet, navigaţie, fotografii). Display-ul este unul generos, de 5,2 inch şi mi-a permis destul de rapid să mă dezobişnuiesc de display-ul Galaxy S7 Edge, pe care îl folosesc zilnic.

În ceea ce priveşte experienţa de utilizare Honor 8, aceasta nu este cu nimic diferită decât cea pe care ne-o oferă Huawei Nova, Nova Plus, Huawei P9 sau P9 lite. Meniul este practic acelaşi, ai posibilitatea să ascunzi din aplicaţii sau să le grupezi aşa cum îmi este mai bine. Pentru siguranţa datelor din Honor 8, am folosit un cod PIN şi amprenta degetului arătător. Senzorul de amprentă de pe spatele Honor 8 răspunde foarte bine, chiar mai bine decât senzorul încorporat în butonul home al Samsung Galaxy S7 Edge pe care îl deţin (există situaţii în care senzorul de amprentă de pe S7 Edge răspunde abia la a 3-a încercare, deşi l-am restabilit de câteva ori).

Avantaje specificaţii şi performanţe Honor 8

Honor 8 răspunde foarte bine la comenzi, fie că vorbim despre aplicaţii sau securitate. Faptul că utilizatorul are la dispoziţie 4 GB de RAM este un mare avantaj, iar dacă aceştia fac pereche cu 64 GB mediu de stocare şi poate chiar şi cu un card microSD de 128 GB, poţi spune că ai un telefon cu adevărat bun la un preţ accesibil, pe care ai putea să îl scoţi din clasa mid-range.

Dezavantaje specificaţii şi performanţe Honor 8

Procesorul este bun, dar cred că şi mai bun ar fi fost un Kirin 955, care să ofere o experienţă de gaming pe smartphone senzaţională, iar în această situaţie pachetul ar fi fost complet. Dar, din nou, pentru aceste dezavantaje vorbim din nou despre o economie şi un preţ de achiziţie mai mic. În mod clar, ar fi mers fără doar şi poate un procesor şi mai puternic, mai ales pentru că Honor 8 este promovat ca fiind un smartphone mid-high-range.

Cameră Honor 8

Pe spate, Honor 8 are un modul de cameră duală, nu produsă de Leica, la fel ca la Huawei P9, dar destul de bun pentru utilizarea în condiţii de lumina zilei. Pentru un pachet de 2 camere de 12 MP pe spate m-aş fi aşteptat la fotografii ceva mai bune în condiţii de lumină scăzută, dar trebuie să apreciez că utilizatorilor le este pusă la dispoziţie funcţia Monocrom, destul de admirată la P9. Camera frontală, pentru selfie-uri are 8 MP, iar dacă o folosiţi în timpul zilei veţi obţine cele mai tari selfie-uri posibile, mai ales pentru că aveţi posibilitatea să setaţi funcţia de înfrumuseţare, mărire ochi, etc, iar calitatea culorilor este nemaipomenită.

Din păcate pentru Samsung, trebuie să recunosc că Honor 8 de la Huawei oferă selfie-uri net superioare camerei frontale de pe Galaxy S7 Edge, care este un smartphone flagship, ce presupune costuri mult mai mari de achiziţie. După niciun an de utilizare S7 Edge, camera frontală a început să redea selfie-uri „aburite”, „înceţoşate”, cărora nu am reuşit nici acum să le dau de cap, după peste 2 luni de zile de verificare şi retestare.

Avantaje cameră Honor 8

La lumina zilei, Honor 8 oferă fotografii senzaţionale, pe care uneori nici cu un DSLR nu le-ai putea obţine. Funcţia Monocrom este un must-have, iar diferitele îmbunătăţiri pe care le poţi aduce selfie-urilor fac din camera frontală Honor 8 cea mai bună cameră pentru selfie-uri de pe un smartphone din câte am testat până acum.

Dezavantaje cameră Honor 8

Ar fi fost ideal dacă Honor 8 primea ceva îmbunătăţiri la nivelul camerei pentru ca în condiţii de lumină scăzută utilizatorul să poată obţine rezultate mult mai bune. Totuşi, nu e de ici de colo nici ceea ce se poate obţine cu ceea ce există deja pe smartphone.

Preţ şi disponibilitate Honor 8

Preţul recomandat Honor 8 este de 1899 lei şi smartphone-ul poate fi achiziţionat de la retailerii online din România. Din păcate, nu am regăsit până la această oră Honor 8 în niciuna dintre ofertele operatorilor de telefonie mobilă din România, iar recomandarea mea ar fi ca acest produs să fie luat în calcul de Orange, Telekom, Vodafone şi chiar şi de Digi, pentru că nu ar fi exclus ca dispozitivul să doboare recorduri de vânzări şi la noi, la fel cum a reuşit pe alte pieţe ale lumii. Reamintesc că, Huawei depăşise în doar 2 luni de la lansarea Honor 8, 1,5 milioane de unităţi vândute în lume.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version