Home Homepage Cum va lupta Facebook împotriva ştirilor FALSE

Cum va lupta Facebook împotriva ştirilor FALSE

0

Joi, 15 decembrie 2016, Mark Zuckerberg a dezvăluit planul Facebook de a lupta împotriva ştirilor false. Astfel, spune fondatorul şi CEO-ul platformei social media, se porneşte o luptă pentru ca populaţia planetei să fie mai informată şi în acelaşi timp se dă startul bătăliei împotriza dezinformării.

Începând de acum, Facebook dă startul unui noi sistem de diferenţiere a ştirilor false de cele reale. „Avem o responsabilitate de a ne asigura că Facebook are cel mai mare impact pozitiv asupra lumii. Acest update este doar unul dintre paşii pe care îi vom face în continuare şi va exista multă muncă după asta”, scrie Mark Zuckerberg pe pagina sa de Facebook.

Facebook este un nou tip de platformă diferită de tot ce a existat până acum. Zuckerberg se gândeşte la Facebook ca la o companie de tehnologie, dar recunoaşte că are o responsabilitate mai mare decât să construiască tehnologia prin care informaţia să circule.

„În vreme ce noi nu scriem ştirile pe care le citiţi şi le distribuiţi, recunoaştem de asemenea că suntem mai mult decât un distribuitor al ştirilor. Suntem un nou tip de platformă pentru discursul public, iar asta înseamnă că avem un nou tip de responsabilitate să permitem oamenilor să aibă cele mai pline de sens conversaţii şi să construim un spaţiu unde oamenii pot fi informaţi”, mai adaugă fondatorul Facebook.

Acesta continuă spunând: „Cu fiecare schimbare pe care o facem, trebuie să luptăm pentru a le oferi oamenilor o voce şi să facem faţă căii de a deveni arbitrii adevărului chiar noi. Cred că putem construi o comunitate mult mai informată şi putem susţine aceste principii.”

Cum va sancţiona Facebook ştirile false

» De astăzi va fi mai simplu de raportat ştirile false, iar dacă foarte multe persoane raportează o poveste, atunci aceasta va fi trimisă către terţi pentru verificare. Dacă organizaţia care va verifica povestea este de acord că vorbim despre o farsă (o ştire falsă), vei vedea un steag pe poveste care spune că a fost CONTESTATĂ, iar povestea s-ar putea nici să nu mai apară în News Feed-ul tău.

» Vei putea în continuare să citeşti şi să distribui povestea/ştirea, dar astfel vei avea mai multe informaţii cu privire la faptul că organele de verificare cred sau nu că vorbim despre o informaţie veridică sau despre una falsă. Nimeni nu va putea transforma o ştire contestată într-o reclamă şi nici nu va putea promova subiectul pe platforma socială.

» „Am aflat că oamenii care citesc un articol de cele mai multe ori nu dau share la acesta, aşa cum o fac oamenii care doar citesc titlul, iar acest lucru ar putea fi un semn de derutare. Vom începe să încorporăm aceste semnale în ranking-ul din News Feed”, spune Zuckerberg.

» Poţi citi mai multe despre toate aceste update-uri aici

Aceştia sunt doar o parte dintre paşii pe care Facebook îi va face pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor pe care le oferă. Ce părere ai despre modul în care are de gând Facebook să combată ştirile false? Scrie-ne în secţiunea de comentarii de mai jos!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version