Home Divertisment Aplicaţii IKEA lansează aplicația TRÅDFRI: Configurează lumina din casă prin telefon sau tabletă

IKEA lansează aplicația TRÅDFRI: Configurează lumina din casă prin telefon sau tabletă

0

Începând de astăzi, IKEA face un nou pas în direcția Smart Homes, prin lansarea primului său produs de mobilier complet digital. Aplicația TRÅDFRI îi ajută pe oameni să configureze lumina din casă prin telefon sau tabletă.

Aplicația face parte din gama Smart Lighting care include soluții pentru reglarea intensității luminoase, schimbarea de la lumină caldă la lumină rece și personalizarea luminii.

Iluminatul inteligent îi ajută pe oameni să adapteze lumina pentru activitățile pe care le fac acasă și să creeze atmosfera dorită. Tehnologia există de câțiva ani, însă până acum nu a fost adaptată pentru nevoile celor mai mulți oameni. Prin vizitele acasă și chestionarele adresate consumatorilor, IKEA a descoperit două provocări importante de rezolvat pentru a putea oferi soluții de iluminat inteligent celor mai mulți oameni:

„Cercetarea ne-a arătat că tehnologia care a existat până acum pe piață a fost considerată prea scumpă și greu de înțeles. Cu toate acestea în minte, ne-am dorit să facem soluțiile noastre de iluminat inteligent ușor de folosit și accesibile,” a declarat Björn Block, Business Leader pentru IKEA Home Smart.

Din octombrie 2016, IKEA a lansat un proiect pilot cu o selecție de produse pentru iluminat inteligent (ex: LED-uri, panouri luminoase și pentru ușile dulapurilor) pe patru piețe. Pe 31 martie 2017, toate produsele din gama Smart Lighting vor fi disponibile în toate magazinele din Europa și America de Nord, inclusiv câteva produse noi precum telecomanda wireless pentru reglarea intensității luminoase, un senzor de mișcare și o aplicație.

IKEA Smart Lighting este o soluție pe care o instalezi singur și te poți juca așa cum îți dorești, fără să ai nevoie de un electrician și nici măcar de cabluri. Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești becurile din casă cu becuri TRÅDFRI LED. Atunci când folosesc telecomanda sau aplicația TRÅDFRI, oamenii pot adapta lumina din casă după bunul plac prin: reglarea intensității luminoase, trecerea de la lumină caldă la lumină rece și personalizarea luminii pentru a crea atmosfera dorită.

„Cu ajutorul aplicației puteți alege de exemplu o lumină pentru dimineața devreme, o alta pentru seara târziu și un alt tip de lumină pentru gătit și lucru acasă. La fel ca și în cazul altor produse de iluminat din gama IKEA, ne-am străduit să facem aplicația cât mai simplu de folosit,” a adăugat Björn Block.

Smart Lighting este cel de-al doilea pas făcut de IKEA în proiectul IKEA Home Smart, care a început odată cu lansarea produselor de încărcare wireless pentru telefoane în 2015. IKEA vede un potențial mare în business-ul de smart homes. În următorii ani vor fi alte lansări care îi vor ajuta pe oameni să aibă case inteligente.

„Scopul IKEA Home Smart nu este de crea gadget-uri. Ci de a face toată gama noastră de produse mai funcțională prin integrarea tehnologiei în oferta de mobilier și decorațiuni,” a declarat Jeanette Skjelmose, Business Area Manager for Lighting and IKEA Home Smart.

Colecția Smart Lighting include: LED-uri TRÅDFRI și telecomandă, hub TRÅDFRI și aplicație, kit de senzori de mișcare TRÅDFRI, mai multe kit-uri de reglare a intensității luminii, panouri luminoase FLOALT LED și uși cu lumină JORMILIEN LED pentru dulapurile de bucătărie METOD și uși cu lumină SURTE LED pentru dulapurile BESTÅ.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version