Home Lifestyle Cultura Samsung este obligat să plătească Huawei peste 11 milioane de dolari

Samsung este obligat să plătească Huawei peste 11 milioane de dolari

0

Ultimele 6 luni de zile au fost destul de grele pentru Samsung. Galaxy Note 7 a fost retras de pe piaţă anul trecut definitiv din cauza bateriilor defectuoase, apoi şeful Samsung a fost arestat, iar acum instanţa chineză obligă gigantul sud-coreean să plătească 11.60 milioane de dolari Huawei pentru încălcarea brevetului.

Potrivit Reuters, Huawei a dat în judecată un total de 5 companii din China, trei ale Samsung şi două companii de electronice din China, pentru „producerea şi vânzarea a peste 20 de tipuri de smartphone-uri şi tablete Samsung” care încalcă patentele producătorului chinez.

Cele 5 firme au acum obligaţia să nu mai încalce drepturile de autor Huawei, iar Samsung trebuie să plătească pagubele. Huawei a solicitat compensaţii pentru mai mult de „30 de milioane de produse” care au fost vândute pentru „12.7 milioane de dolari”, scrie Reuters. S-ar părea că printre acestea se numără chiar şi Galaxy S7.

Cumpără acum noul Samsung Galaxy S8 de la Orange

Huawei a intentat procesul anul trecut cerând compensaţii pentru „utilizarea fără licenţă a celei de-a 4-a generaţii a tehnologiei de comunicaţii (4G), a sistemelor de operare şi a interfeţei software a utilizatorului în telefoanele Samsung.”

Un reprezentant Huawei a declarat pentru Reuters că „salută decizia instanţei”, în vreme ce Samsung spune că „va analiza decizia instanţei şi va revizui hotărârea după care va lua o decizie”. Totuşi, aceste cifre par să pălească în comparaţie cu cei 548.2 milioane de dolari pe care compania i-ar avea de plătit Apple în luna iunie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version