Home Divertisment Evoluţie Samsung va prezenta săptămâna aceasta primul display OLED care se întinde

Samsung va prezenta săptămâna aceasta primul display OLED care se întinde

0

În cadrul evenimentului Display Week ce va avea loc săptămâna aceasta în California, cei mai mari producători de display-uri din lume vor prezenta cele mai noi inovaţii.

Divizia de Display-uri de la Samsung se zvoneşte că va introduce primul display OLED care se întinde. Potrivit presei sud-coreene, display-ul care se întinde este „cel mai avansat display flexibil de pe piaţă” la această oră.

Display-ul OLED flexibil de la Samsung se întinde în ambele direcţii şi are o diagonală de 9.1 inchi. În plus, acesta se poate îndoi până la 12 mm în ambele direcţii, adică aproximativ 0.47 inchi, iar asta fără să fie afectată rezoluţia.

Desigur, ar putea părea că nu este vorba de o „îndoire” prea mare, dar trebuie să ţinem minte că această tehnologie este încă în stadiul de dezvoltare şi în viitor va fi perfectată. În prezent, pe piaţă nu există niciun smartphone care să prezinte un display flexibil în ambele direcţii sau care se întinde.

„În vreme ce display-urile OLED flexibile existente deja pot fi transformate doar într-o parte, acest display OLED poate fi transformat – fie curbat, îndoit sau rulat, în ambele părţi, sus şi jos”, a declarat un reprezentant Samsung Display cu privire la această nouă tehnologie.

Se mai discută, de asemenea, despre prezentarea unui display OLED 3D, dar această tehnologie pare să nu fie încă pregătită pentru producţia în masă în viitorul apropiat. Korea Herald precizează că alte două display-uri Samsung ar putea ajunge în curând pe dispozitivele mobile.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version