Home Divertisment Evoluţie Samsung investeşte masiv în cipuri de memorie şi display-uri OLED pentru a...

Samsung investeşte masiv în cipuri de memorie şi display-uri OLED pentru a elimina competiţia

0

Samsung a promis că va crea aproximativ jumătate de milion de locuri de muncă până în 2021 şi îşi propune să investească cel puţin 18.6 miliarde de dolari în ţara mamă pentru a creşte producţia de cipuri de memorie.

De asemenea, gigantul de tehnologie sud-coreean vrea să investească 12.5 miliarde de dolari în noua fabrică NAND localizată în Pyeongtaek, Coreea de Sud. Investiţia are sens dacă este să luăm în considerare cererea în continuă creştere pentru cipuri.

Samsung este aşteptată să înregistreze un profit record anul acesta, iar asta datorită cererii mari şi deficitului de aprovizionare. Analiştii din industrie sunt de părere că la începutul anului 2018 producţia ar putea provoca o uşoară supraofertă, deşi preţurile nu sunt aşteptate să scadă, iar asta din cauza cererii atât de mari.

Samsung Display plănuieşte, de asemenea, să investească masiv în următoarea generaţie de display pentru smartphone. Compania ar putea cheltui aproximativ 870 milioane de dolari pe o nouă fabrică de display-uri OLED în Coreea de Sud. Cererea pentru OLED este extrem de ridicată la această oră, iar pe piaţă avem doar doi jucători care vin în întâmpinarea producătorilor. Google s-a oferit deja să investească în LG Display, iar Apple s-ar putea să facă acelaşi lucru.

Samsung Display este în prezent cel mai mare jucător când vine vorba de display-uri OLED pentru smartphone, cu o cotă de piaţă de peste 90%.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version