Home Divertisment Evoluţie Apple dezvoltă propria tehnologie OLED să reducă din dependenţa de Samsung

Apple dezvoltă propria tehnologie OLED să reducă din dependenţa de Samsung

0

iPhone 8, smartphone-ul flagship ce va marca a 10-a aniversare a Apple de la lansarea primului iPhone, va avea display OLED cu diagonala de 5.8 inchi. Ultimele zvonuri indică faptul că display-ul va fi exclusiv produs şi distribuit de Samsung, dat fiind că gigantul sud-coreean domină piaţa globală de ecrane OLED pentru smartphone.

Potrivit unui nou articol de la ETNews, Apple a achiziţionat maşinării CVD şi a pus la cale o linie de cercetare şi dezvoltare în Taiwan, care se va dedica tehnologiei de ecrane OLED. Astfel, s-ar părea că gigantul de tehnologie din Cupertino ar dori să scape, cel puţin parţial, de dependenţa de componente produse de Samsung.

Au existat mai multe momente în trecut când Apple a investit în cercetare şi echipamente pentru a aduce noi tehnologii pe piaţa de masă. Totuşi, Apple a arătat că nu vrea să fie un producător propriu-zis, ci a lăsat componenta de echipamente pe umerii fabricilor precum Foxconn sau Pegatron.

S-ar părea că, Apple a achiziționat mașini de depunere cu vapori chimici, care sunt utilizate la crearea panourilor OLED. Aceste maşini CVD nu sunt disponibile pe scară largă, iar raportul spune că dominantă este în prezent compania japoneză Canon Tokki, care oferă mai departe din ce are ea diviziei Samsung Display.

Prin achiziţionarea de maşini CVD, Apple ar putea deschide un lanţ de display-uri OLED pentru mai mulţi producători prin faptul că le-ar permite să folosească propria maşină CVD pentru producţia de dispozitive Apple, precum modelele iPhone şi Apple Watch.

Comenzile pentru iPhone 8 au fost deja contractate exclusiv cu Samsung, care este aşteptată să livreze până la cel puţin 160 de milioane de display-uri OLED pentru iPhone în următorii doi ani de zile. Până când iPhone 9 va fi lansat, disponibilitatea producţiei OLED ar trebui să se îmbunătăţească.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version