Home Divertisment Aplicaţii WhatsApp – După ţeapa cu eMAG, Kaufland şi Tarom, urmează Samsung Galaxy...

WhatsApp – După ţeapa cu eMAG, Kaufland şi Tarom, urmează Samsung Galaxy S8

0

Dacă foloseşti aplicaţia WhatsApp, cu siguranţă zilele acestea ai primit şi tu cel puţin un mesaj de la unul dintre contactele din lista ta de prieteni care făcea referire la vouchere şi premii pe care branduri precum eMAG, Kaufland sau Tarom le oferă celor care dau click pe anumite link-uri.

Ei bine, nu este vorba decât despre o ţeapă ca multe altele pe care le-am mai văzut de-a lungul timpului, pe care le mai putem numi şi simplu: „tentative de phishing”. Practic, accesând link-urile din mesajele respective, cu gândul de a câştiga un premiu, ajungi să oferi gratuit şi benevol informaţiile personale, precum numele, numărul de telefon, lista de contacte din telefon sau poate chiar şi parole la anumite aplicaţii, unor persoane străine, cu interese obscure.

Iar pentru că ţepele de ieri nu au fost suficiente, astăzi apare un nou mesaj în aplicaţia de mesagerie, care vorbeşte despre Samsung Galaxy S8 şi în care este prezentat un link către un posibil website Samsung. De fapt, în spatele acestui link se ascunde un alt website, o clonă a site-urilor Samsung, unde se vorbeşte despre Samsung Galaxy S8 şi posibilitatea de a câştiga un smartphone high-end gratuit dacă distribui mesajul prin WhatsApp tuturor celor din lista ta de contacte.

Mesajul legat de Samsung Galaxy S8 promovează ideea că Samsung pune la bătaie 1000 de uniţăţi Galaxy S8 gratuite, iar asta din cauză că toate cutiile au fost deteriorate în timpul transportului, iar telefoanele au fost resigilate, motiv pentru care compania a decis să le ofere gratis nu doar clienţilor săi, ci şi fanilor altor branduri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version