Home Homepage Apple a lansat iPhone X, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

Apple a lansat iPhone X, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

0

Apple a lansat iPhone X, ultima generaţie de dispozitive mobile flagship din portofoliul companiei de tehnologie din Cupertino. Smartphone-ul în totalitate din sticlă are un display edge-to edge şi nu mai prezintă un buton fizic de home. În plus, acesta se deblochează folosind software-ul de recunoaştere facială.

Tim Cook a lansat, de asemenea, iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, două noi smartphone-uri de 4.7 inchi, respectiv 5.5 inchi. La fel ca iPhone X, dispozitivele au design în totalitate din sticlă şi primesc suport pentru încărcare wireless.

Pe lângă smartphone-urile iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X, Apple a anunţat a 3-a generaţie de Apple Watch şi un Apple TV 4K.

iPhone X

Este smartphone-ul care marchează aniversarea a 10 ani de la lansarea primului iPhone pe piaţă. Apple sărbătoreşte această vârstă cu o schimbare radicală de design şi noi tehnologii.

Telefonul are un ecran OLED cu diagonala de 5.8 inchi, care acoperă în totalitate partea din faţă a dispozitivului. Apple a renunţat în cazul iPhone X la butonul fizic de home pentru a face loc display-ului, înlocuindu-l cu software-ul de recunoaştere facială numit Face ID.

Acest Face ID este folosit pentru a debloca telefonul, pentru a te autentifica în Apple Pay şi pentru a personaliza noile animoji.

Preţul iPhone X porneşte de la 999 dolari în SUA pentru versiunea de 64 GB, ajungând până la 1,149 dolari pentru modelul de 256 GB. Momentan, iPhone X va fi disponibil la precomandă începând cu 27 octombrie şi va fi livrat în data de 3 noiembrie.

iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

Apple a anunţat oficial, de asemenea, şi iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, un upgrade la ofertele deja existente pe piaţă. Noile dispozitive mobile au design în totalitate din sticlă şi primesc suport pentru încărcare wireless.

Dispozitivele mobile cu diagonală de 4.7 inchi, respectiv 5.5 inchi au un preţ de pornire de 699 dolari, respectiv 799 dolari pentru versiunile de 64 GB. Acestea vin cu software iOS 11, care va disponibil pentru descărcare începând cu 19 septembrie, plus o cameră şi un procesor upgradate.

Apple Watch 3

A 3-a generaţie de smartwatch-uri Apple este prima care funcţionează independent de iPhone. Apple a lansat o versiune celulară a dispozitivului, pe care o vinde la preţul de 399 dolari. Astfel, utilizatorii pot lansa apeluri vocale şi pot naviga pe internet fără să mai fie necesar un smartphone.

iPhone X de la Apple este un dispozitiv menit să revendice poziţia companiei de tehnologie americane ca producător de smartphone-uri premium. Cu siguranţă, în perioada următoare vom vedea o mulţime de opinii cu privire la acest subiect şi mai mult ca sigur vom putea stabili dacă produsul merită cu adevărat 1000 euro.

Smartphone-ul premium iPhone X va reprezenta pentru Apple un test la capitolul inovaţie şi va menţine viu interesul clienţilor de a se întoarce la brand, cum de altfel va fi un reper cu privire la cât de mult sunt dispuşi fanii să plătească pentru dispozitivele gigantului.

James Titcomb a declarat că „iPhone a catapultat Apple să devină cea mai mare companie din lume, cu vânzări rapide şi de speriat pentru ceilalţi şi o creştere în mod repetat a profitului, lucru ce a surprins aşteptările. Dar, în ultimii doi ani, creşterea a fost mai puţin spectaculoasă, iar vânzările iPhone au scăzut pentru prima dată în 2016.

Încetinirea creşterii vânzărilor a fost probabil o consecinţă inevitabilă a maturizării pieţei de smartphone-uri, dar analiştii sugerează, de asemenea, că o lipsă de funcţii must-have pe noile iPhone-uri ar fi putut să contribuie la acest aspect. Unii prezic că noile iPhone-uri ar putea declanşa un „super-ciclu” de upgrade-uri care să stabilească o nouă cursă de vânzări. Recolta de dispozitive de anul acesta ar putea fi răspunsul la întrebarea dacă iPhone avea pur şi simplu de o revizie generală să pună din nou în mişcare vânzările sau dacă nu mai este loc pentru nicio creştere.”

iPhone 8 vs. iPhone 8 Plus

iPhoneX – 1000 euro e prea mult pentru un telefon?

iPhone X este un dispozitiv reprezentativ creat pentru a revendica poziţia companiei ca producător de smartphone-uri premium, după cum am mai spus, dar oare merită cu adevărat preţul de peste 1000 euro pe care îl impune Apple? Aşa cum era de aşteptat, în Europa iPhone X este notabil mai scump decât pe piaţa din Statele unite ale Americii.

Cu noul iPhone X, Apple spune că speră „să mişte întreaga industrie mai departe”, iar asta prin noul sistem de încărcare pe care l-a încorporat în dispozitiv. Compania a creat un mat wireless de încărcare inedit menit să încarce simultan un iPhone, un Apple Watch şi căştile AirPod. Acest lucru se întâmplă prin intermediul unui nou standard wireless numit AirPower, care va fi disponibil pentru iPhone X.

Tehnologia de recunoaştere facială iPhone X

Noua tehnologie de recunoaştere facială FaceID încorporată pe iPhone X este utilizată pentru deblocarea dispozitivului, ca de altfel şi pentru autentificarea în Apple Pay şi crearea emoji-urilor (animoji) personalizate. Apple spune că, camera frontală 3D învaţă cum arată utilizatorii şi are o inacurateţe de una la un milion.

Funcţii cheie iPhone X

» tehnologia de urmărire 3D va fi folosită pentru deblocarea telefonului
» display-ul edge-to-edge care acoperă toată partea din faţă a telefonului
» nu mai există buton fizic de home
» Face ID deblochează telefonul folosind software-ul de recunoaştere facială. Funcţionează cu Apple Pay
» funcţia New Portrait Lighting creează
fațete și îmbunătățește efectele luminoase pe faţă
» iOS 11 va prezenta, printre altele, peer-to-peer Apple Pay şi un Control Centre cu design nou
» încărcarea wireless este deja disponibilă pentru Apple Watch şi va fi integrată pe iPhone-uri
» display-ul Super Retina de 5.8 inchi oferă suport HDR în Dolby Vision şi HDR10 şi True Tone
» versiunile de 64 GB costă de la 1000 euro, iar cele de 256 GB de la 1150 euro în sus şi telefoanele vor fi disponibile pentru precomandă începând cu 27 octombrie şi vor fi livrate pe 3 noiembrie.

Fără buton fizic de home pe iPhone X – Cum funcţionează acest lucru

Apple a renunţat la butonul de home de pe iPhone X, pronunţat „iPhone 10”. Pentru a debloca telefonul, utilizatorii trebuie pur şi simplu să facă swipe up din partea de jos a ecranului. Aceeaşi mişcare trebuie făcută şi pentru a ajunge înapoi pe ecranul home şi permite utilizatorilor să facă multi-tasking. Siri poate ajuta utilizatorii, de asemenea, să navigheze fără un buton de home. iPhone X se deblochează folosind noua tehnologie de recunoaştere facială numită Face ID.

Funcţii cheie ale iPhone 8 şi iPhone 8 Plus

» un nou finish gold, plus culorile silver şi space gray
» Apple pretinde că deţin cea mai durabilă sticlă existentă vreodată pe un smartphone
» sunt rezistente la apă şi praf
» sunt disponibile în două variante de dimensiuni, de 4.7 inchi şi 5.5 inchi
» speakere stereo, cu 25% mai tari decât speakerele de pe iPhone 7
» chip în totalitate bionic
» cameră de 12 MP
» video 4K 60fps
» camere calibrate pentru realitate augmentată
» funcţia New Portrait Lighting
» încărcare wireless
» precomenzi pe 15 septembrie, disponibilitate pe 22 septembrie
» iOS 11 disponibil pe 19 septembrie
» 64 GB şi 256 GB
» preţ pornind de la 750 euro pentru iPhone 8 şi 850 euro pentru iPhone 8 Plus

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version