Home Homepage Reclamele video depășesc reclamele banner pentru prima dată

Reclamele video depășesc reclamele banner pentru prima dată

0

Agențiile de publicitate au cheltuit o sumă record mai mare de 14 milioane de lire pe reclame video, față de reclame de tip banner pentru prima dată anul acesta, de vreme ce publicitatea video a crescut cu 46%, devenind astfel formatul de publicitate cu cea mai rapidă creștere din industrie, potrivit unui raport Digital Adspend realizat de Internet Advertising Bureau (IAB) din Marea Britanie și Price waterhouse Coopers (PwC).

În prima jumătate a anului 2017, agențiile de publicitate au cheltuit 699 de milioane de lire pe reclame video – o creștere cu 46% de la an la an – în vreme ce sumele investite în reclame de tip banner au crescut cu sub 2% la 685 de milioane de lire. Reclama video a întâmpinat cea mai rapidă creștere și acum reprezintă 35% din sumele investite în afișarea publicității.

Cifrele arată că, agențiile de publicitate urmăresc modul în care consumatorii petrec timp online. Spre exemplu, Online Video Forecasts 2017 de la Zenith prezice că britanicii vor viziona 20.3 minute de conținut video online anul acesta, aproape dublu comparativ cu durata vizionată anul trecut, iar potrivit prezicerilor eMarketer, această durată va crește la peste o oră pe zi de consum video online.

Datele YouGov arată că, timpul pe care oamenii îl petrec vizionând videoclipuri scurte aproape că s-a triplat în ultimii trei ani de zile (septembrie 2014 – septembrie 2017), de la 51 de minute la 2 ore 21 de minute pe săptămână.

”Timpul pe care oamenii îl petrec vizionând conținut video online a crescut exponențial în ultimii ani, așa încât nu este de mirare că video este acum formatul de reclamă cel mai rapid, pe măsură ce agențiile de publicitate încearcă să găsească modalități cât mai provocatoare pentru a-i determina pe utilizatori să consume conținut”, a precizat Directorul Executiv Jon Mew de la IAB.

”Nu există nicio îndoială că video-ul este cel mai important și mai puternic format digital. Creșterea în consumul online, îmbunătățirile în măsurare, calitatea plasării reclamelor, targetarea și creativitatea sunt acum disponibile acum alături de eficiența sa de neegalat. Este o perioada extrem de emoționantă aceasta de a asista la rezultatele puternice pe care videoclipurile le oferă agenților de publicitate”, spune Dave Counsell, Digital Trading Director the7stars.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version