Home Homepage Google News nu va mai indexa știrile de pe site-urile care ascund...

Google News nu va mai indexa știrile de pe site-urile care ascund țara de origine

0

Google News va interzice site-urile care ”interpretează greșit sau ascund țara de origine”. Astfel, un site din Rusia, care încearcă să pară un site de știri din America nu va mai apărea în rezultatele de știri de pe Google, informează Engadget.

Un reprezentant Google a explicat pentru Bloomberg că este o chestiune de adaptare. Google trebuie să actualizeze politicile, astfel încât să ”reflecte un web în continuă schimbare”, spune aceasta, iar acest lucru înseamnă asigurarea că oamenii pot ”înțelege și vedea de unde vin știrile lor online.”

Nu este un secret de ce Google implementează o altă măsură pentru a sparge site-urile de știri duplicate. Gigantul online este sub presiune din partea organelor legislative și a publicului pentru a face mult mai mult în ceea ce privește încercările Rusiei de a influența rezultatele alegerilor prezidențiale din Statele Unite ale Americii în 2016. De asemenea, se cere imperios sancționarea site-urilor ce oferă conținut înșelător, cât și date false cu privire la originea acestora.

Întrebarea este dacă Google va aștepta pur și simplu până când știrile se vor indexa în Google News sau procesul va avea loc înainte de asta. Dacă va aștepta până când site-urile ”devin” știri, retragerea acestora este mai degrabă un semn simbolic și ineficient, care nu vine cu plus valoare.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version