Home Divertisment Gaming REVIEW HyperX Cloud Alpha: Căștile de gaming care oferă un sunet de...

REVIEW HyperX Cloud Alpha: Căștile de gaming care oferă un sunet de calitate la un preț decent

0

De-a lungul timpului, HyperX ne-a obișnuit cu soluții de gaming foarte bune, la prețuri accesibile pentru performanțele pe care acestea le oferă, iar căștile HyperX Cloud Alpha nu se abat de la această regulă.

În trecut, am avut ocazia să testăm la Noobz gama de top a HyperX, pe segmentul de căști de gaming, respectiv HyperX Cloud Revolver. Acestea ne-au impresionat atât prin sunetul clar pe care reușesc să îl redea, fără distorsiuni la un volum foarte mare, dar și cu finisaje care vin perfect, ca un obiect vestimentar „taylor made”.

Trebuie să recunoaștem că am fost plăcut impresionați de faptul că, HyperX a reușit să replice aceste calități printr-o pereche de căști care se adresează utilizatorilor cu buget limitat. Diferențele dintre HyperX Cloud Alpha și HyperX Cloud Revolver sunt evidente, dar la nivel de calitate a sunetului, nu aș putea spune că este o diferență prea mare între acestea.

În schimb, putem observa deosebiri evidente la nivel de finisaje. Am putea spune cu alte cuvinte că, vedem o mașină cu același motor, dar nivelul de echipare este diferit.

DESIGN HyperX Cloud Alpha

Design-ul are un aer spartan, dar care păstrează în același timp ideea de gaming. Cupele alungite, inscripționate cu logo-ul HyperX sunt susținute de două balamale din aluminiu de culoare roșie, care fac legătura cu banda metalică ce susține întregul sistem.

Banda metalică este îmbrăcată în piele ecologică, iar accentele roșii de la cusătura laterală a benzii te duc cu gândul la tapițeria unei mașini scumpe și rapide.

Lucrul care ne-a atras atenția în mod deosebit la design-ul căștilor sunt găurile din balamalele care fac legătura între cupe și banda de metal. Cel mai probabil, producătorul a folosit această tehnică pentru a asigura o legătură puternică și micșorând în același timp greutatea căștilor.

Nu putem să nu subliniem confortul pe care HypeX Cloud Alpha îl oferă. Cupele sunt realizate dintr-un material extrem de moale și, cu toate că se poate observa cusătura care intră în contact direct cu urechea, putem spune că se simte ca și cum ar fi un material “dintr-o bucată”.

Un alt aspect care ține de confort și trebuie menționat este poziția destul de bună a căștilor, care reușesc să aibă o aderență confortabilă, fară a exercita o presiune foarte mare care să avanseze în timp către mandibulă sau tâmple.

Casca din stânga are două mufe jack, una pentru cablul care face legătura cu calculatorul, iar cealaltă pentru microfon, care poate fi folosit numai atunci când se dorește. Este un mare plus, mai ales pentru cei care fac streaming și dețin un microfon mai performant. Este extrem de incomod să ai un dispozitiv cu un microfon încorporat, care nu este detașabil, iar la acest capitol, Cloud Alpha are un punct în plus.

ACCESORII HyperX Cloud Alpha

După cum spuneam mai devreme, căștile HyperX Cloud Alpha vin cu microfon și cabluri detașabile, ceea ce reprezintă o schimbare semnificativă față de modelul anterior.

Pachetul include căstile HyperX Cloud Alpha, microfon detasabil, 2 cabluri de conectare și o husă de protecție. Unul dintre cabluri este cel care intră direct în căști și care oferă posibilitatea de a controla volumul, dar și de a anula microfonul, atunci când se dorește acest lucru. Cel de-al doilea cablu este o extensie de 2 metri pentru PC care are o mufă pentru caști și alta pentru microfon.

În cazul HyperX Cloud Alpha, observăm că nu avem la fel de multe accesorii comparativ cu modelul anterior. Acest lucru se datorează cel mai probabil nevoii producătorului de a livra un produs bun la un preț accesibil, cu funcționalități de bază, fără a mai forța utilizatorul să dea banii pe niște accesorii pe care este posibil să nu le folosească niciodată. Amintim aici adaptorul pentru avion și cupele de schimb din burete. Sincer, cupele din piele ecologică sunt mult mai confortabile și mult mai durabile, de unde rezultă că, limitarea accesoriilor a fost o idee foarte bună.

TEHNOLOGIA HyperX Cloud Alpha

Până în acest punct am discutat despre schimbările evidente, de estetică, dar schimbările de impact vin pe parte de tehnologie implementată.

HyperX se mândrește cu implementarea tehnologiei “dual-chamber” (camera duală), care separă sunetele de frecvență joasă (bass) de sunetele de frecvență medie și înaltă, ceea ce oferă o redare a sunetului mult mai clară și mai plăcută.

Tehnologia dual-chamber nu este o tehnologie disponibilă numai pentru căștile HyperX. Cu toate acestea, producătorul a reușit să ofere un produs pe care să implementeze această tehnologie și să îl comercializeze la un preț accesibil.

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE HyperX Cloud Alpha

Căștile HyperX Cloud Alpha sunt disponibile la majoritatea retailerilor online din România, iar prețul la care pot fi achiziționate este de aproximativ 475 lei.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version