Home Lifestyle Cultura Apple pierde procesul pentru marca “Steve Jobs”

Apple pierde procesul pentru marca “Steve Jobs”

0

Instanța a decis, compania italiană de îmbrăcăminte Steve Jobs poate continua să folosească numele fondatorului Apple, logo-ul lor și în viitor ar putea să înceapă să comercializeze dispozitive electronice sub acest brand.

Ultimele luni nu au fost foarte ușoare pentru Apple, pe de o parte în ceea ce privește vânzările dezamăgitoare ale iPhone X, plus reducerea la jumătate a producției de smartphone-uri flagship X și pe de altă parte legat de pierderea bătăliei legale pentru brandul Steve Jobs.

În 2012, frații Vincenzo și Giacomo Barbato din Italia au realizat că Apple nu a înregistrat marca Steve Jobs, astfel încât au profitat de ocazie și și-au încercat norocul. Astfel, aceștia au devenit proprietarii numelui companiei, cu un logo bazat pe logo-ul Apple, prin adăugarea unei mușcăruri pe litera J din Steve Jobs. Din acel moment, cei doi frați au comercializat haine și accesorii sub brandul Steve Jobs.

Apple nu a fost deloc încântată când a descoperit că numele fondatorului companiei a fost folosit de altcineva, astfel încât cei doi frați au fost dați în judecată. Pentru că Apple a ales să se concentreze pe logo, a piedut din păcate bătălia, pe fondul că instanța nu a considerat că mușcătura din J ar copia logo-ul original Apple.

Frații Barbato pot continua să utilizeze marca Steve Jobs, iar partea și mai interesantă va fi în momentul în care cei doi nu vor mai comercializa doar haine și accesorii, ci și diferite gadgeturi sub brand Steve Jobs.

Rămâne de văzut dacă Apple va intenta un nou proces împotriva celor doi frați care s-au ales cu marca înregistrată Steve Jobs, îndeosebi dacă va exista riscul ca cei doi să lanseze o linie de smartphone-uri cu sigla Steve Jobs și sistem de operare Android.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version