Home Retail Penny Market, de la cifra de afaceri pe 2017 la ce îl...

Penny Market, de la cifra de afaceri pe 2017 la ce îl interesează pe consumatorul final

0

Penny Market, divizia de retail de tip discount deținută de compania germană REWE, care operează peste 3.000 de magazine în Germania, Austria, Italia, România, Ungaria, Cehia și Bulgaria a anunțat astăzi rezultatele financiare pe anul 2017, împreună cu așteptările pentru anul în curs.

Nu o să mă concentrez foarte mult pe cifrele înregistrate de Penny Market în anul precedent, ci o să vorbesc mai degrabă despre extinderea de care s-a bucurat brandul în ultimii ani, de contribuția sa la bugetul de stat, ca de altfel și pe locurile de muncă pe care le-a asigurat și urmează să mai asigure pentru cetățenii din România.

Penny Market are competitori direcți pe LIDL, Auchan și Kaufland și este prezent în România din 2005. Înainte să fie deschis primul magazin al brandului, produsele retailerului german REWE erau comercializate prin Penny Maket XXL, divizie la care compania a renunțat în 2016 și care a atras urmări deloc de neglijat în cifra de afaceri pe 2017.

Ce trebuie să știi despre activitatea Penny Market în 2017

Penny Market a investit anul trecut peste 482 mil. lei în modernizare și extindere și a ajuns la un număr de 221 de magazine și 3 centre logistice, dintre care cel mai nou în Bacău.

În 2017, Penny a contribuit la bugetul de stat al României cu peste 136 mil. lei și a înregistrat o creștere cu 17% a cifrei de afaceri în comparație cu 2016. Rețeaua de magazine a fost extinsă anul trecut cu 26 de magazine, fiind generate astfel noi locuri de muncă (cu 8% mai mult în comparație cu anul precedent), vârsta medie în echipă fiind de 33 de ani.

Penny Market a ajuns să comercializeze peste 60% dintre produse furnizate local, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea sectorului agroalimentar și la susținerea economiei românești.

Ce urmează în / după 2018 în ceea ce privește Penny Market

Penny Market are în plan ca până în 2025 să aibă deschise 400 de magazine în România, iar în ceea ce privește planul de creștere anual, acesta rămâne în continuare la 20 – 25%.

Retailerul dorește să încheie procesul de remodelare a tuturor magazinelor și să extindă colaborarea cu producătorii români. De asemenea, se implică în activități de susținere a comunităților și de protejare a mediului, iar anul acesta pregătește noi deschideri de magazine, despre care pentru moment a refuzat să ofere detalii.

Ceea ce am aflat în plus este că, strategia Penny Market cuprinde extinderea la nivel de cartiere, cu o rază de acoperire care să nu ducă la canibalizare în rândul magazinelor diviziei. Pentru ca acest lucru să poată fi respectat, se are în vedere numărul de consumatori din perimetrul magazinelor.

Penny Market pune accent pe tehnologie în ceea ce privește magazinele fizice, având drept target anul acesta să monteze LED în toate magazinele sale, dar pentru viitorul apropiat nu are în plan să investească într-o componentă online a afacerii, deși în Germania conceptul e-commerce este testat și se află în continuă dezvoltare.

Totuși, potrivit reprezentanților REWE România, un obstacol în calea retailului online constă în costurile foarte mari pe care le propune o astfel de activitate, completate de competiția foarte mare, cum este Amazon pe piața externă.

În 2018, retailerul se așteaptă la o creștere a cifrei de afaceri din două cifre (un minim de 13%), iar prin deschiderea de noi magazine ar putea asigura aproximativ 300 de noi locuri de muncă.

Anul 2017 a fost foarte bun pentru noi, iar cifrele vorbesc de la sine despre evoluția companiei. Pentru Penny Market am înregistrat o creștere cu 17% a cifrei de afaceri în comparație cu 2016, am crescut constant și ne-am extins rețeaua în 2017 cu 26 de magazine, iar acest plan de creștere anual cu câte 20-25 rămâne în continuare valabil. Vom investi în România și vom dezvolta business-ul nostru aici astfel încât în 2025 să ajungem la 400 de magazine.

Rezultatele financiare reprezintă vești bune atât pentru angajații noștri, cât și pentru clienți, de aceea le mulțumim pentru încredere și pentru că aleg magazinele noastre pentru cumpărăturile zilnice”, a declarat Daniel Gross, Director General REWE România.

*Dacă aveți întrebări specifice în ceea ce privește Penny Market în România, puteți să ne scrieți în secțiunea de comentarii de mai jos sau pe email la redactie@noobz.ro.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version