Home Videoproiectoare Campionatul Mondial de Fotbal 2018 dincolo de controverse: Tot ce trebuie să...

Campionatul Mondial de Fotbal 2018 dincolo de controverse: Tot ce trebuie să știi

0

A început numărătoarea inversă până la Campionatul Mondial de Fotbal 2018, cel mai așteptat turneu sportiv din lume, ce va avea loc în Rusia începând cu 14 iunie, până pe 15 iulie 2018.

Promovat de asemenea ca FIFA World Cup Russia 2018, acesta va fi primul turneu mondial de fotbal care va avea loc în Europa de Est și va menține în joc 32 de echipe în etapa finală, inclusiv țara gazdă.

Rusia, de la intrigă și controverse la sport și divertisment

Deși inițial, nouă țări au dorit să găzduiască turneul mondial de fotbal din 2018, Mexic s-a retras, Indonezia a fost eliminată, Australia, Japonia și Statele Unite ale Americii s-au retras, iar națiunile UEFA au fost retrase pentru turneul din 2022.

Astfel, în cele din urmă au mai rămas doar patru locuri: Anglia, Rusia, Olanda / Belgia și Spania / Portugalia. Țara gazdă a fost aleasă pe 2 decembrie 2010, dată la care Rusia a câștigat găzduirea în runda a doua de votare.

Publicația The Independent numește Campionatul Mondial de Fotbal 2018 drept ”Cel mai politizat Campionat Mondial din istorie, total diferit de ceea ce am mai văzut până acum”, iar asta pentru că în spatele acceptării Rusiei ca țară gazdă se află o serie întreagă de controverse și ipoteze, lucru ce transformă turneul în poate cel mai politic și politizat eveniment din sport de până acum.

Acum, rămâne de văzut în ce punct vor reuși să se îmbine perfect sportul și politica și dacă suporterii din întreaga lume, care vor urmări campionatul, vor lua în considerare deopotrivă aspectele politice, geopolitice și strategice sau vor rezona la unison cu fiecare competiție, indiferent de naționalitate, etnie, culoare sau orientăre sexuală.

Zvonurile spun că, președintele reales al Rusiei, Vladimir Putin, nu este un împătimit al fotbalului. Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Președenției Ruse, afirmând recent: ”sperăm că președintele va găsi timp în program” să ia parte la turneu.

O altă controversă legată de țara gazdă a Campionatului Mondial de Fotbal 2018 este aceea că Rusia a început relativ recent să se deschidă în mod corespunzător la vizitatori. Iar asta în contextul în care, aceasta este de departe cea mai influentă țară politică și una dintre cele mai dezbătute în peisajul politic internațional, care culminează cu implicarea ei în alegerile din străinătate.

Controverselor la nivel politic se adaugă chestiunile etice esențiale cu privire la rasism, homofobie, drepturile LGBT, drepturile omului în țară, scăderea economică și politică regională, care au condus la acțiuni militare criticate pe plan internațional.

Astfel, atenția se va orienta în principal asupra Rusiei (țara gazdă), urmată bineînțeles de modul în care vor fi tratați fanii în țară pe durata turneului mondial de fotbal, cu accent preponderent pe atmosfera ce se va naște.

Ia parte la acțiune din confortul sufrageriei tale

Ieșind din sfera politică și uitând de intrigă și controverse în ceea ce privește Campionatul Mondial de Fotbal de anul acesta, haideți să ne oprim puțin asupra modului în care se impune a fi vizionat un turneu de fotbal de o asemenea anvergură.

Desigur, putem analiza în continuare implicațiile Rusiei la nivel politic, geostrategic, ca de altfel și puterea pe care Vladimir Putin o poate avea în diferite scenarii. Dar, mai bine analizăm latura pozitivă a turneului, care simbolizează reunirea mai multor popoare, sub același scop și interes și să ne concentrăm pe tehnologiile prin care putem să ne bucurăm de campionat alături de familie și prieteni.

Sportul a unit popoare cu mai multe ocazii și nu avem motive să considerăm că de data aceasta va fi diferit. Pentru că, fiecare victorie merită sărbătorită într-un decor special, cu tabieturi bine definite, sperăm că v-ați făcut deja planurile pentru Campionatul Mondial de Fotbal 2018 și aveți propuneri care să vină în completarea recomandărilor noastre.

Înainte de toate, este păcat să ratezi un gol foarte bun sau să nu te bucuri din plin de meciul care ți-a adus un câștig considerabil la pariul pe care l-ai făcut înainte de meci. Poți să fii doar spectator sau să tragi lozul cel mare și să iei parte la acțiune din confortul sufrageriei tale.

FIFA 2018 pe televizor sau videoproiector

Urmărește cine va câștiga Rusia 2018 pe un ecran cu o diagonală generoasă de 3 metri, pe care sunt proiectate meciurile din turneul mondial de fotbal la o rezoluție 4K HDR, folosind modul fotbal, cu un sistem audio performant sau la una 3D Full HD pe modul sport.

Fotbalul se vede cel mai bine pe un videoproiector, atunci când nu ai prins lozul cel mare să te aflii direct pe stadion. Poți limita meciurile într-o diagonală de 80 cm sau le poți da frâu liber pe peretele din sufragerie, pregătit special pentru momentele importante din viața ta.

Dacă ești microbist și nu pierzi meciurile echipei preferate pe stadion, dar nu ai tras lozul cel mare să ajungi să urmărești campionatul chiar în Rusia, o alternativă este să aduci campionatul la tine acasă sau în barul în care te reunești cu cei dragi. Statisticile arată că, atunci când vine vorba de jocurile sportive, oamenii sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pe divertisment. Tu cât ești dispus să investești?

Acordând o mai mare atenție divertismentului pentru acasă, sufrageria ta va deveni un magnet pentru cunoscuți și familie. Ce trebuie să urmărești în special atunci când alegi un videoproiector home cinema, fără să intrăm prea mult în detalii, pentru că asta vom face în perioada următoare:

– Să aibă o luminozitate ridicată;
– Să ofere culori puternice, indiferent de lumina ambientală;
– Să ofere un sunet de calitate;
– Să evidențieze detaliile atunci când sunt proiectate imagini de la distanță, cu scopul de a beneficia de senzația că te afli în tribune.

Pentru că ne dorim să ai parte de o experiență completă de vizionare a Campionatului Mondial de Fotbal 2018 din Rusia, până la campionat vom publica o serie de articole care să te mențină la curent atât cu noutățile despre turneu și în același timp să te ajute să îți construiești atmosfera de stadion la tine în sufragerie. Dacă ai întrebări, completări sau sugestii, nu ezita să le lași în secțiunea de comentarii de mai jos!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version