Home PC Hardware Samsung prezintă Samsung X5, primul său dispozitiv portabil de stocare a datelor...

Samsung prezintă Samsung X5, primul său dispozitiv portabil de stocare a datelor (SSD) NVMe™

0

Samsung prezintă Samsung X5, primul său dispozitiv portabil de stocare a datelor (SSD) NVMe™. Acesta atinge noi niveluri de performanță și fiabilitate pentru soluțiile de stocare externă.

Bazat pe tehnologia Thunderbolt™ 3 de ultimă oră, noul X5 oferă viteze excepționale într-o formă compactă și durabilă, ceea ce îl transformă într-un spațiu de stocare portabil ideal pentru creatorii de conținut și profesioniștii IT, atunci când nu se află la birou.

„Ca lider în soluțiile de stocare de înaltă performanță și de încredere, suntem încântați să continuăm avansul pe piața de SSD-uri externe cu lansarea primului nostru SSD portabil Thunderbolt 3. X5 reprezintă încă un testament al angajamentului Samsung de a oferi soluții inovatoare de stocare portabile, care permit transferul mai rapid al fișierelor mari, economisind timp prețios pentru utilizatori”, a declarat Dr. Mike Mang, vicepreședintele Brand Product Marketing, Memory Business la Samsung Electronics.

Indiferent dacă editează videoclipuri 4K, randează imagini 3D în timp real sau compilează fotografii la înaltă rezoluție, consumatorii își doresc modalități rapide și ușoare pentru a-și stoca și transfera datele.

Samsung X5 folosește tehnologiile NVMe și Thunderbolt 3, ceea ce face ca produsul să ofere niveluri maxime de performanță pentru profesioniștii care lucrează cu fișiere multimedia mari.

Datorită lățimii de bandă de 40 Gbps a Thunderbolt 3 – de până la de patru ori mai mare decât USB 3.1 – X5 oferă o viteză de citire de până la 2.800 MB/s, care este de până la 5,2 ori mai rapidă decât cea a SSD-urilor portabile cu interfață SATA și de până la 25,5 ori mai rapidă decât în cazul HDD-urilor externe.

Unitatea are, de asemenea, cea mai rapidă viteză maximă de scriere, de 2,300 MB/s, ceea ce permițe utilizatorilor să transfere un video de 4K UHD de dimensiuni de 20 GB în doar 12 secunde.  Proiectat pentru Mac-uri și PC-uri cu porturi Thunderbolt 3, X5 ajută utilizatorii să se bucure de avantajele unei viteze mari, având un SSD ușor, portabil, cu opțiuni de stocare de până la 2TB.

X5 este dotat cu un corp complet metalic, cu finisaj lucios și cu o suprafață anti-alunecare. Cadrul interior este rezistent la șoc și are o carcasă metalică robustă și poate rezista la căzături accidentale de până la doi metri.

În plus, tehnologia Dynamic Thermal Guard și radiatorul din dotare, reprezintă o soluție internă mecanică ce protejează SSD-ul X5 împotriva supraîncălzirii, lucru ce asigure fiabilitate și menține, în același timp, temperaturi optime de funcționare.

De asemenea, X5 oferă o protecție puternică a datelor prin software-ul portabil SSD Samsung, bazat pe criptarea datelor hardware AES pe 256 de biți, dar și o protecție opțională, prin parolă și configurarea ușoară a setărilor de securitate.

Samsung X5 vine cu o garanție limitată de trei ani și va fi disponibil la nivel global începând cu 3 septembrie 2018. Prețul de vânzare recomandat de producător (MSRP) începe de la 1.599 lei pentru modelul de 500 GB, 2.799 lei pentru modelul de 1TB și 5.599 lei pentru modelul de 2TB.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version