Home Smart Gadgets Samsung MWC 2019: Interviu exclusiv cu Maxime Guirauton

Samsung MWC 2019: Interviu exclusiv cu Maxime Guirauton

0

Samsung MWC 2019: Noua serie de telefoane Samsung S10 este expusă aici. Singurul la care nu ai acces este Galaxy Fold, dar îl poți vedea într-o vitrină. Asta pentru că se lansează abia în aprilie și ajunge în magazine în mai. Noobz a realizat un interviu samsung exclusiv cu Maxime GuirautonMarketing Director Consumer & Enterprise Samsung Electronics.

Printre subiectele atinse se numără Galaxy Fold, pe care Maxim îl numește ”un lux modern la care puțini au acces”.

Samsung MWC 2019: Vorbim despre cum puteți fi printre primii deținători de Galaxy Fold. Iar asta pentru că telefonul pliabil de la Samsung nu este accesibil oricui. Și nu din cauza prețului.

Apoi, trecem prin fiecare telefon S10 lansat anul acesta, pentru că sunt 4 la număr. Și, negreșit acordăm atenție și noilor accesorii: Galaxy Buds și smartwatch-ului Galaxy Watch Active.

Despre Samsung Galaxy Fold de la A la Z

Cristian Gănescu: Salut Maxim!

Maxim Guirauton: Salut!

CG: Să începem cu Samsung Galaxy Fold. Vreau să te întreb dacă este acum timpul potrivit pentru un hibrid smartphone-tabletă?

MG: Ei bine, cred că trebuie să înțelegem de ce o facem.

CG: Da, exact.

MG: O facem deoarece urmărim o anumită categorie din populație. Care caută un lucru exclusivist, care reprezintă următorii 10 ani. Cei care privesc către viitor, care vor să cumpere acest obiect exclusivist, vor să aibă acces la un produs exclusiv. Acesta este motivul pentru care am construit Fold.

Dar este și rezultatul a zece ani de inovație și zece ani de cercetare și dezvoltare pentru a produce un dispozitiv pliabil, un ecran pliabil. Iar noi asta urmărim. Asta facem cu Galaxy Fold. Este un moment bun? Este un moment nepotrivit? Cred că este vremea ca noi să aducem mai multă inovație și este vremea ca noi să satisfacem cerințele consumatorilor cu un produs exclusivist.

CG: Oarecum ai atins întrebarea pe care urma să o adresez. Respectiv care este publicul țintă. Deci publicul țintă îl constituie cei înstăriți, care vor un dispozitiv exclusivist, care nu este disponibil oricui. Practic, clientul cumpără smartphone-uri foarte scumpe …

Samsung MWC 2019: ”Fold e un lux modern la care puțini au acces”

CG: Întrebarea este de ce oamenii cumpără smartphone-uri scumpe?

MG: Ei bine, cred că spuneai „înstăriți”, dar eu nu aș spune asta. Aș spune că este pentru persoane care sunt pregătite să aibă acces la un lucru exclusivist îndiferent de prețul acelui lucru.

Poate că nu sunt cei mai înstăriți de pe planetă, dar sunt pregătiți să plătească prețul necesar pentru a avea acces la acest tip de tehnologie. Să aibă acces la această tehnologie nouă, care este unică.

Iar dacă vrei să faci o paralelă, este exact ca alți oameni. Noi o numim lux modern”. Urmăresc acest lucru exclusivist la care foarte puțini vor avea acces, deoarece își doresc ce este mai nou. Ceva ce nu toată lumea va avea. Iar aceștia sunt cei pe care vrem să îi mulțumim. Aceștia sunt cei cărora ne adresăm, cu care dorim să fim mai angrenați.

C: Dacă timpul ne-a învățat ceva este că inovația presupune costuri foarte mari. Dacă vrei ceva care este inovativ, iar ceva s-ar strica, nu este neapărat ieftin să îl repari. Am dreptate?

MG: Ei bine, este întocmai ca orice tehnologie nouă și inovație, care vine cu un preț, deoarece este foarte multă cercetare și dezvoltare în spate. După cum spuneam, este vorba de zece ani de inovare. Aceasta are un preț și da, prețul este în acest moment este cel care este, iar repararea acestui smartphone va fi mai costisitoare decât a unui smartphone normal.

Cât de greu e să dezvolți un telefon precum Fold

CG: Este ceva de care consumatorii trebuie să fie conștienți.

MG: Deoarece aceasta este parte a tehnologiei, dar, din nou, cu acest telefon vin multe alte lucruri, pe care le vom devoala în următoarele săptămâni. Ne-am pus în locul compărătorilor și vom livra o experiență care va trece de experiența clasică cu smartphone-ul. Vom da toate detaliile în următoarele săptămâni. Dar veți vedea că ne-am gândit la partea de hardware, cât și restul experienței și a serviciilor care vin la pachet cu el.

Câte ceva despre balamalele Samsung Galaxy Fold

CG: Că tot vorbim despre cercetare și dezvoltare și devoalarea detaliilor, Samsung nu a oferit suficiente informații în piață despre sistemul de balamale. Cât de dificila a fost dezvoltarea lor? La ele s-a redus întreg procesul care a durat zece ani? Ce îmi poți spune despre partea dificilă în dezvoltarea acestui smartphone?

MG: Cred că, la fel ca orice lucru pe care îl facem, urmărim calitatea pe care o oferim, a lucrului pe care îl vom lansa. Atunci când lansăm un dispozitiv, când introducem o nouă tehnologie, vrem ca acea tehnologie să fie cea mai bună și la un nivel standard de calitate superioară. Iar aceasta este, întotdeauna, prioritatea noastră numărul unu. Să oferim cea mai bună satisfacție consumatorilor noștri.

Acest lucru a necesitat mult timp. Acesta este motivul pentru care nu am lansat smartphone-ul mai devreme și nu am lansat tehnologia mai devreme. Deoarece am vrut să oferim cea mai bună tehnologie.

Vorbim despre balamale, dar sunt foarte multe elemente valoroase cu care a trebuit să lucrăm, pentru a ne asigura de o bună experiență a clientului. Oferă cea mai bună experiență. Nu vrem să facem niciun compromis din acest punct de vedere. Dacă durează zece ani, cum a durat pentru acest produs, asta este. Dar în final, vei avea parte de o satisfacție sporită atunci când vei folosi acest smartphone. Vă promit asta.

CG: Excelent. Transmiți o stare foarte pozitivă atunci când vorbești despre Galaxy Fold, iar acum chiar sunt captivat de acest produs, când vorbești despre el. Dar cât de optimist ești când vine vorba despre vânzări? Câte unități crezi că va vinde Samsung în primul trimestru, cât și de-a lungul întregului an?

Samsung Galaxy Fold va fi foarte rar pe piață

MG: Ceea ce îți pot spune este că acest produs va fi foarte rar pe piață. Nu oricine va avea acces la el.

CG: Desigur.

MG: Dacă ți-l dorești cu adevărat, ce îți voi spune este că trebuie să mergi direct pe site-ul web și asigură-te că ești printre primii pentru a avea acces la el.

Mădălina Gănescu: Practic, vorbim despre un sistem pe bază de invitație?

CG: Am nevoie de o cravată neagră?

Primul venit, este primul servit

MG: (râde) Ar fi bine să ai nevoie de o cravată neagră. Dar da, începem de fapt pre-înregistrarea tuturor. Începem să oferim acces. Adică, primul venit, este primul servit. Iar asta se va întâmpla cu acest telefon. Nu toată lumea va putea să primescă acces la el. Nu toată lumea va putea să se bucure de el. Și cred că stocul se va epuiza înainte să ne imaginăm.

Mădălina: Înainte să iasă pe piață …

MG: Nu, nu cred. (râde)

CG: Ok. Deci, acest telefon nu este pentru oricine. Este foarte scump. Banii nu sunt problema. Dar, avem experiența cu un model mai vechi de telefon, precum S7 Edge, care după ce a fost lansat a existat o problemă în ceea ce privește stocul de piese de schimb.

Nu în sensul că nu existau componente de schimb, ci că dura destul de mult până să fie reparate produsele. Uneori și până la 14 zile. Ar trebui proprietarii de Galaxy Fold care își sparg din neatenție telefonul să experimenteze perioade așteptare la fel de mari. Sau Samsung va avea piesele de schimb pregătite în timp util pentru lansarea dispozitivului pe piață?

MG: În primul rând, ne așteptăm ca nimeni să nu își spargă telefonul.

CG: Deci, este indistructibil?

MG: Nu spun asta, dar nu ne așteptăm ca cineva să îl spargă atât de repede. Pe de altă parte, este prea devreme să spunem ceva despre asta. Lucrăm să livrăm cea mai bună calitate în telefon, de aceea nu ne așteptăm să fie distrus.

Pe de altă parte, lucrăm să livrăm cea mai bună experiență pe toată durata utilizării, nu doar pentru atunci când intri în posesia produsului. Iar acesta a fost întotdeauna moto-ul nostru și angajamentul nostru pentru consumatori. Să oferim cea mai bună experiență pe întreg ciclul de utilizare. Lucrăm la toți acești parametri.

Nu pot să îți spun în acest moment ce va fi și ce nu va fi. Dar, credeți-ne că lucrăm să livrăm cea mai bună experiență.

CG: În ceea ce privește protecția telefonului. Va exista vreo husă de protecție?

MG: Este prea devreme să vorbim despre detalii.

CG: Sau folii de protecție?

MG: Trebuie să aveți răbdare. Dar toate detaliile vor veni foarte curând. Veți primi acces la ele foarte curând.

CG: Ok. Ok. Înțeleg! Altceva? Cred că am acoperit tot ce ne interesa despre Galaxy Fold.

Samsung MWC 2019:  Galaxy S10, S10 Plus, S10 Plus 5G și S10e

Mădălina: Haide să trecem la S10. Pentru S10. De ce 3 modele și nu 2?

MG: De fapt 4 modele. S10 5G, S10, S10 Plus și S10e. Deci, 4 modele și de fapt mai mult decât atât.

Pentru că avem mai multe variațiuni în funcție de capacitatea de stocare pe care o dorești. Avem 256GB, 512GB și 1TB, plus expansiunea memoriei prin card microSD și avem culori diferite. De fapt, țelul nostru a fost să livrăm varietate și variante consumatorilor.

Când alegi S10, S10 Plus și S10e

MG:Oferind acces la francisa S, indiferent de dimensiunea telefonului, alegi ce ți se potrivește cel mai bine. Dacă vrei cel mai bun S10 din francisă. Cu un design compact, pe care de fapt nu l-am schimbat. Căruia i-am mărit dimensiunea ecranului prin faptul că i-am redus marginile și am venit cu acest display OLED Infinity uimitor, alegi S10.

Dacă vrei performanță mai mare, un display mai mare, o baterie mai mare, un spațiu de stocare cu potențial mai mare, dar și un design ceramic, atunci alegi S10 Plus.

Samsung MWC 2019: Dacă privești în viitor, încotro se îndreaptă rețeaua de telefonie mobilă, atunci imediat cumperi S10 Plus 5G, cu o baterie și mai mare și cu un display și mai mare. Dar știm și că 25% din populație se uită la versiunea mai mică a dispozitivului.

Nu am vrut să compromitem dimensiunea display-ului , așa că am construit S10e să aibă un display mai mare într-o construcție mai compactă. Așa că, dacă vrei să fii în francisa S10 și să ai acces la cea mai bună tehnologie, la o cameră profesională, distribuirea energiei și un display OLED Infinity uimitor, atunci alegi S10e.

Ce oferim lumii în acest moment este cea mai variată gamă existentă vreodată pe piață pentru o francisă S, pe un dispozitiv premium.

Samsung MWC 2019: S10e – o amenințare pentru seria Galaxy A?

CG: Înțeleg care este direcția pe care te deplasezi, dar vreau să te întreb ceva. Nu cumva S10e este o amenințare pentru seria Galaxy A? Pentru că suntem obișnuiți să avem seria mid-range, să avem specificațiile flagship-urilor Galaxy S și deja le avem în seria Galaxy A la un cost mai mic. Acest lucru afectează seria A? Care sunt mid-range-urile cu capacități de flagship?

MG: Seria A este încă disponibilă. În special pentru noi, în Europa, este o MARE prioritate.

CG: ”A” vine de la accesibil!

MG: Dar nu este o canibalizare între cele două. Trebuie să ținem cont că vorbim despre consumatori diferiți. Vorbim despre tehnologii diferite, despre stiluri de utilizare a telefoanelor, iar acesta este motivul real pentru care nu putem combina seria A cu seria S.

Când cumperi din seria S, vrei cu adevărat să ai o experiență premium cu un dispozitiv premium, cu un finisaj premium, ca de altfel și funcții de ultimă generație. Începând cu camera, care este întotdeauna pentru toți cei din seria S, criteriul principal de selecție.

Al doilea lucru este că display-ul nu este la fel. Tehnologia display-ului și ceea ce oferim cu tehnologia display-ului este o tehnologie uimitoare în seria S. Performanța este, de asemenea, diferită la A comparativ cu S. Din nou, vorbim despre două categorii diferite de consumatori.

MG: Există public pentru francisa S, există public pentru francisa A

În funcție de ce faci cu telefonul tău și care îți sunt nevoile. Nu poți compara un telefon cu celălalt. Este mai degrabă o separare a celor două categorii. Este o separare a S de A și acesta este motivul pentru care nu considerăm că e o canibalizare între topul seriei A și S10e.

C: Personal, îmi place seria A, dar iubesc seria S. Ne-ai spus că seria S10 oferă mai multe opțiuni. Care este diferența dintre seria S10 și seria S9? Care sunt principalele funcționalități care aduce S10 deasupra S9? De ce ar trebui să faci upgrade?

MG: Este o întrebare foarte bună!

În primul rând, când te uiți la dispozitive, vezi că designul a evoluat foarte mult, corect? Începând cu ecranul. Dar, sincer, când te uiți la materialele care au fost folosite pe spate, noile culori pe care le introducem, există o evoluție semnificativă în ceea ce privește designul.

Display-ul este categoric principalul pe care îl vezi. Ai un display mai generos, ceea ce înseamnă că atunci când consumi conținut media, video, acest display Infinity este un produs uimitor pe care să îl cumperi.

Al doilea lucru, din nou, continuăm să lucrăm, să evoluăm când vine vorba de cameră, iar acesta este motivul pentru care anul acesta venim cu ceea ce numim Pro Great Camera.

Samsung MWC 2019: Da, avem mai multe camere, dar nu este despre a avea mai mult

Ci despre a avea o experiență mai bună prin oferirea accesului la un nivel profesionist al tipului de cameră. Să poți să realizezi fotografii mai bune, dar și videoclipuri.

Poți face mai mult cu camera ta, ai unghi wide, pe care nu îl aveai în trecut. Și ai acces la o cameră mai inteligentă, cu AI la bază, procesor care face munca în locul tău cu funcția de optimizare vizuală și așa mai departe. Vorbim, de asemenea, despre un telefon mult mai inteligent.

Deci, ați văzut că am pus Buds pe el pentru că poți să încarci, ai puterea de a distribui din energie. Poți distribui energie de la un telefon la altul și nu ne referim doar la dispozitivele Samsung, ci poți face asta și cu ceasul, cu căștile Buds.

Ai o experiență de lungă durată nu doar cu un singur telefon, ci cu toată gama de produse pe care le folosești în fiecare zi. Știm că le-ai folosit și că ai rămas fără baterie.

Nu vei mai rămâne fără baterie cu niciun dispozitiv pentru că dacă le așezi unul peste celălalt, se vor încărca timp în care faci altceva. Același lucru este valabil și în cazul ceasului. Acestea sunt câteva îmbunătățiri în comparație cu ceea ce ai pe S9. Și din nou, menționez opțiunile. Avem culori noi, dimensiunile display-urilor și versiunea 5G.

Samsung MWC 2019: Întrebarea finală se referă la ..

Mădălina: Vânzări.

CG: La vânzări? Bine, la vânzări. La ce se așteaptă Samsung în termeni de vânzări în primul trimestru din 2019. Dar pe toată perioada anului?

MG: Nu vorbim niciodată despre cifre. Principalul motiv este pentru că ținta nu e să obținem cifre, ci să oferim o experiență mai bună, mai îmbunătățită, pentru că ceea ce vedem sunt aceste dispozitive la baza cărora stau 10 ani de inovație și vrem să oferim asta consumatorilor noștri.

Urmărim să creștem și să îmbunătățim numărul de oameni care au acces la francisa S, prin S10 și să ne asigurăm că avem mai multe persoane pe planetă care sunt mulțumite de francisa S. Nu doar la lansare, ci pentru întreg ciclul de viață, pentru perioada în care vor avea aceste dispozitive, să ne asigurăm că le place. Și nu am îmbunătățit doar la nivel hardware, ci și software, UI.

CG: Să reformulez! Va fi mai bine decât în cazul vânzărilor S9? Te aștepți la un succes mai mare cât cel cunoscut de seria anterioară?

MG: Întotdeauna.

CG: Întotdeauna?

MG: Vrem tot mai mulți oameni care să se bucure de ele.

CG: Deci sperați la vânzări mai bune decât la seria anterioară S9?

MG: Suntem deschiși ca tot mai mulți oameni să îl utilizeze.

CG: Vorbim doar despre dispozitivul mobil sau despre întreg ecosistemul?

MG: Pentru întreg ecosistemul. Dar acestea sunt piețe diferite. Piața de smartphone-uri are mai mulți oameni care experimentează francisa S și se bucură de ea și vede cât de puternică și superioară este. Piața de smartwatch-uri este în creștere și vrem ca deținătorii de Samsung să se bucure de seria de ceasuri Galaxy, pentru că avem mai multe dispozitive acum, cu care să ne jucăm.

Samsung MWC 2019: Iar Galaxy Buds sunt a 3-a generație Buds pe care o lansăm. Aceasta este o piață care se extinde, pentru că poți face mai mult. Dacă mâinile tale sunt libere, poți să te bucuri de telefon și de ecran. Ne așteptăm ca aceste categorii să crească. Este un dispozitiv superb. Poți opta pentru Canary, care se potrivește perfect cu S10e de aceeași culoare.

Sunt frumoase, compacte, foarte puternice și cu multă tehnologie într-un element atât de mic. Care îți permite să te bucuri de un sunet la o calitate mult mai bună. Ca de altfel și de o calitate mai bună a sunetului pentru persoanele cărora te adresezi.

CG: Maxim, îți mulțumim mult pentru timpul oferit. Sperăm să putem testa toate produsele în România.

MG: Sunt sigur că vor ajunge foarte curând și echipa locală se va asigura că vor ajunge în mâinile voastre.

CG: Mulțumim. Să ai o zi frumoasă și încă 3 zile de Mobile World Congress la fel.

MG: Mulțumesc! Bucurați-vă de eveniment!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version