Home Recomandăm Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram

Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram

0

Conferința F8 a avut loc marți, 30 aprilie 2019, iar pe scenă a urcat Mark Zuckerberg. CEO-ul gigantului social media a vorbit despre planurile companiei pentru viitorul mediu spre îndepărtat. Care sunt Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram aflați din rândurile ce urmează.

Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram: 6 principii pe care se bazează viziunea Facebook

Interacțiuni private

Zuckerberg spune că utilizatorii trebuie să aibă parte de spații simple, intime. Spații în care să aibă încredere că ceea ce fac și spun e privat și asupra cărora au control absolut.

Criptarea

Comunicarea privată trebuie să fie sigură. Iar criptarea end-to-end împiedică accesul din exterior la conversații.

Reducerea permanenței

Nu ar trebui să îți faci griji că ceea ce spui sau distribui îți va face rău mai târziu. Facebook își propune să nu mai păstreze mesajele și storie-urile mai mult decât este necesar sau îți dorești.

Siguranță

Facebook spune că va face tot ce îi stă în putere să mențină utilizatorii în siguranță pe platforme. Compania își ia timpul necesar pentru a construi siguranța în produsele sale.

Interoperabilitate

Această viziune face referire la capacitatea de a folosi fiecare aplicație a gigantului pentru a ajunge la cei dragi. Zuckerberg spune că ar trebui să comunicăm ușor și sigur pe aceste platforme și rețele diferite.

Stocarea datelor în siguranță

CEO-ul Facebook spune să fim siguri că nu vor fi stocate date sensibile. Cel puțin nu în țări în care guvernarea este slabă sau guvernul încearcă forțat să primească acces la datele tale.

În următorii ani, Facebook va construi mai multe produse și servicii în jurul valorilor menționate mai sus.

Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram

Facebook nu mai vrea doar să construiască funcții. Are în plan să pună în aplicare noi moduri prin care compania să fie condusă. Timp de un an de zile, Facebook a purtat discuții cu sisteme guvernamentale din întreaga lume despre cum să construiască sistemele de siguranță potrivite.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că noi sisteme trebuie să fie construite pentru a face Facebook un loc mai sigur. Dar pentru ca aceste lucruri să fie posibile, se fac multe compromisuri.

Pe de o parte, mesajele utilizatorilor și comunicarea privată trebuie să fie cât mai sigură posibil. Pe de altă parte, Facebook trebuie să fie capabilă să împiedice oamenii să comită ilegalități.

În anii din urmă, Facebook lansa pur și simplu serviciile, iar apoi optimiza lucrurile din mers. În prezent, se pune la masă cu experții și încearcă să se asigure că totul este cât mai sigur posibil.

Facebook vrea să se asigure că instrumentele sale sunt folosite pe bune

Facebook este proactivă și se asigură că partenerii și dezvoltatorii folosesc pe bune instrumentele companiei. Săptămâna trecută Facebook a lansat niște schimbări pentru programul de dezvoltare, bazat pe moduri nelimitate prin care dezvoltatorii pot accesa date. Aceste schimbări vor ajuta la construirea unei platforme mai de încredere. Cel puțin, așa spune Zuckerberg.

Facebook dezvoltă inclusiv infrastructura pentru a asigura suportul necesar pentru viziunea cu privire la intimitate. Compania dezvoltă în prezent infrastructura capabilă să știe cum ar trebui să fie folosite anumite date. Asta pentru a putea automat să blocheze accesul neautorizat în infrastructura Facebook și să prevină eventualele erori.

În prezent, Facebook se bazează pe ingineri care să blocheze manual aceste activități în platformă. Dar, compania cercetează noi moduri de programare și de baze de date care să programeze intimitatea și principiile zilnice drept concepte de prima clasa în infrastructură.

Infrastructura Facebook este foarte complexă, iar acesta este doar un mod prin care compania își propune să consolideze viziunea pe care o are.

Zuckerberg spune că încă nu are răspunsul la toate întrebările. Dar, poate spune punctual ce schimbări vom vedea în platformele de comunicare ale companiei.

Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram

CEO-ul Facebook afirmă că, aplicațiile de mesagerie sunt, de fapt, fundația viziunilor companiei. Facebook vrea să livreze utilizatorilor cea mai bună experiență privată de mesagerie. După acest nivel, compania poate construi noi moduri prin care oamenii pot interacționa privat.

Primul lucru pe care trebuie să îl facă este să livreze cea mai simplă, rapidă, sigură și de încredere soluție de comunicare din piață. Messenger a fost construită de la zero astfel încât să respecte principiile companiei. Anul trecut, Facebook a lansat M4, update-ul prin care am văzut noul design simplu și curat al Messenger. Următorul țel al companiei este să facă din Messenger cea mai rapidă aplicație de mesagerie și cea mai mică aplicație socială din câte există.

Facebook testează de ceva vreme LightSpeed. Un sistem de măsurare care plasează Messenger la o dimensiune de 30MB, WhatsApp la 93MB și alte aplicații la 230MB.

messenger-lightspeed

Astfel, benchmark-urile Facebook arată că Messenger este mult mai rapid decât orice altă aplicație de mesagerie de top din piață. Aceasta se încarcă în doar 1,3 secunde, WhatsApp în 1,8 secunde, în vreme ce alte aplicații de top ajung să se încarce în 2,6 secunde.

LightSpeed arată că Messenger este de 2X mai rapid și de 7X mai mică decât alte aplicații de top din piață. Măsurătorile se bazează pe media de încărcare și dimensiunea aplicațiilor de vârf în fiecare țară din lume.

Dar, nu e suficient să transmiți mesaje rapid și simplu

Facebook trebuie să se asigure că serviciul este disponibil oriunde te afli. De asemenea, că ai parte și de o experiență desktop pe măsură.

Facebook a construit o nouă aplicație Messenger pentru desktop, în care poți conversa text și video. Aceasta se lansează atât pe Mac, cât și pe laptopurile Windows. Este una dintre cele mai solicitate funcții Facebook de către public.

În trecut, Facebook a lansat Secret Conversation în Messenger. Astfel, într-o oarecare măsură ai deja posibilitatea să comunici sigur cu prietenii, familia sau în interes de serviciu. Dar, Facebook lucrează în prezent să construiească criptare end-to-end și să reducă permanența în conversații. Compania vrea să facă acest lucru posibil atât în Messenger, cât și în WhatsApp.

Astfel, mai bine de 2 miliarde de oameni din întreaga lume vor avea parte de cele mai personale conversații privat. Asta fără să își facă grijă cu privire la hackeri, sisteme guvernamentale sau chiar de faptul că Facebook poate vedea conversațiile.

O platformă socială privată poate deveni centrul experienței tale sociale

Cum poate fi posibil acest lucru, a argumentat Zuckerberg în conferința F8 din ultima zi din luna martie.

Facebook lansează o fereastră în Messenger dedicată prietenilor. În timp, vei putea să vezi ce distribuie prietenii tăi în diferite aplicații. Spre exemplu, dacă urmărești pe cineva pe Instagram, vei putea să le vezi storie-urile.

Dacă ești prieten cu cineva pe Facebook, vei putea să le vezi postările și storie-urile. Practic, vor exista update-uri private ale prietenilor. Nu ne referim la conținut public.

Prin aceste acțiuni, Facebook oferă doar o mostră din ceea ce va însemna interoperabilitatea între servicii. Dar, mai ales, cum o platformă privată poate să ajungă să fie punctul central al modului în care interacționezi cu prietenii.

Facebook trece la următorul nivel și în ceea ce privește conversațiile video. Gigantul lansează funcția prin care poți viziona conținut video împreună cu prietenii. Modul în care au loc conversațiile private devine din ce în ce mai captivant și personalizat pe nevoile utilizatorilor.

Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram

WhatsApp oferă noi moduri prin care poți interacționa privat. Zuckerberg anunță că se lucrează la toate modurile prin care ți-ai dori să interacționezi în ”sufrageria digitală”.

Status din WhatsApp este cea mai populară funcție, la un nivel chiar mai mare decât ce vedem în cazul Instagram. Asta, în principal pentru că se concentrează pe livrarea experiențelor private. Este vorba doar de persoane pe care le cunoști. Nu există conturi publice pe care să le urmărești și ai parte deja de criptare end-to-end.

Astfel, nimeni din exterior nu poate vedea statusurile pe care le publici. Compania vrea să se asigure că experiența se va baza în continuare pe relațiile de familie și prietenie.

WhatsApp lucrează la moduri prin care să stabilească un clasament al conținutului.

Acum, poți să distribui locația ta în mod privat, în timp real. Datele locației în care te afli sunt criptate, după cum informează Zuckerberg. Cu alte cuvinte, pe serverele companiei se pare că nu sunt stocate aceste date, atunci când le partajezi cu prietenii. După cum afirmă Mark, este o soluție ”foarte atentă cu protecția datelor.”

Milioane de afaceri mici și mijlocii au ales în ultimii ani WhatsApp pentru a comunica privat. Astfel…

Compania lansează o nouă funcție numită ”Product Catalogs”

Aceasta te ajută să vezi cu ușurință ce este disponibil în portofoliul unei afaceri. Această funcție va fi extrem de utilă afacerilor care nu au construită o prezență web. Cu alte cuvinte, afacerilor care folosesc platformele sociale ca principală soluție de comunicare cu potențialii clienți.

În WhatsApp, ai disponibilă și funcția ”Payments”. Compania vrea să simplifice și mai mult procesul prin care utilizatorii efectuează o plată. Vrea să fie la fel de simplu ca atunci când trimiți o poză în conversație. Testează deja acest lucru în India, cu aproximativ 1 milion de oameni. Pentru moment, feedback-ul utilizatorilor este promițător. Până la finalul anului, funcția va fi lansată în mai multe țări din întreaga lume.

Facebook se concentrează și mai mult pe experiențele de grup

Și aici, compania ține cont de intimitate și siguranță. Astfel, dezvoltă continuu modalități prin care oamenii să interacționeze în comunități.

Pentru prima dată după mulți ani, Facebook lansează noul logo al companiei. Așa că veți vedea schimbarea în curând pe platformă. De asemenea, probabil ați sesizat deja și noul design pe profil și în news feed.

Noutățile Facebook – Messenger – WhatsApp și Instagram

Zuckerberg are noutăți și despre Instagram. Compania se concentrează să ofere interacțiuni și mai private. Pe Instagram, focusul principal este Stories. Dar, se concentrează, de asemenea, pe interacțiunile pentru plăți, dacă vorbim de afaceri.

Mulți utilizatori folosesc Instagram pentru a găsi lucruri care îi interesează. În cadrul F8, Zuckerberg lansează un nou canal de cumpărături în Instagram. Poți căuta lucruri pe care ai vrea să le cumperi sau de care ești interesat. În curând, tot mai multe branduri vor putea să vândă produse direct din aplicație.

Dar, poate cel mai interesant este că Instagram pregătește o soluție prin care utilizatorii să poată să cumpere direct de la creatori. De acum, vei putea să susții persoanele pe care le îndrăgești și a căror muncă o admiri.

Instagram construiește noi funcții în Stories

Prima funcție pe care Zuckerberg o anunță este îmbunătățirea camerei în Stories. Compania adaugă un nou mod, pe care îl numește ”Create Mode”. Astfel, nu mai trebuie să începi Storie-ul cu o poză sau cu un video. Poți să le începi cu stickere, desene sau text. De altfel, o schimbare majoră, dacă este să luăm în calcul cum au funcționat Stories până acum.

Instagram lansează ”Donation Stickers”. Astfel, vei putea să inițiezi colectări de fonduri în Stories pentru cauze importante pentru tine. De altfel, o funcție care va beneficia de interoperabilitatea între rețelele sociale.

Ce părere ai despre viziunea și planurile lui Mark Zuckerberg prezentate în cadrul F8? Scrie-ne părerea ta în comentarii!

Abonează-te la YouTube Noobz

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version