Home Smart Smartphones iPhone 11: Migrarea de la Android la iOS e încă o durere...

iPhone 11: Migrarea de la Android la iOS e încă o durere de cap

0

Orange ne-a oferit spre testare smartphone-ul iPhone 11 Purple. De altfel, cel mai bine vândut iPhone din câte a lansat Apple în toamna aceasta. Am folosit telefonul vreme de o lună de zile, iar în rândurile ce urmează vreau să vă împărtășesc din experiența cu el.

Nu mă voi concentra pe elemente tehnice. Ca de fiecare dată, puteți găsi toate detaliile pe pagina de produs a operatorului sau retailerului care îl comercializează. În schimb, voi aborda tema trecerii de la Android la iOS. O temă care este încă o provocare pentru utilizatori, chiar dacă suntem în 2019.

Mi-au plăcut noile iPhone-uri la nivel de design și culori încă de la lansare

În ciuda aspectului de aragaz pe care îl are modulul de cameră de pe spate. Diferențe la nivel de display, ca formă, față de generația iPhone X nu vedem. Însă, sunt diferențe la nivel de rezoluție. Și sunt exponențiale.

Nu înțeleg exact cum a ajuns Apple la concluzia că iPhone 11 trebuie să fie un pic mai mare decât iPhone X ca dimensiune. Să aibă 6.1 inch în loc de 5.8 inch. Dar, mai ales, de ce a redus din rezoluție și nu a mai recurs la display-urile OLED, ci a venit cu Liquid Retina HD.

În general, Apple ia decizii greu de înțeles. Însă, surprinzător sau nu, deși are un pachet de specificații mult mai slab decât iPhone X, iPhone 11 este foarte bine primit de public. Atât de bine încât s-au terminat rapid stocurile de terminale și oamenii încă le mai caută insistent. Desigur, iPhone 11 are un procesor mai performant decât iPhone X și îl găsești în configurații de memorie de până la 256GB.

Nu o să insist prea mult pe iPhone 11 versus iPhone X. Din acest punct de vedere, Adrian Oancea a testat iPhone 11 câteva zile. Acesta spune că upgrade-ul de la iPhone X la iPhone 11 nu este chiar cel mai indicat. Însă, dacă folosești un iPhone anterior lansat iPhone X, cu siguranță merită să faci upgrade la iPhone 11.

O să continui cu migrarea de la Android la iOS

Dacă ești utilizator Android dintotdeauna, migrarea la iOS va fi frustrantă. E o realitate cruntă, dar nu putem schimba asta. Când configurezi noul iPhone 11, iOS îți recomandă să descarci și să utilizezi pe telefonul tău Android aplicația ”Migrare pe iOS”. Din punctul meu de vedere, o țeapă de aplicație. Nu știu cum poate Apple să gireze pentru ea. Asta pentru că, efectiv nu funcționează, nici după 4 – 5 încercări.

Într-un final, după mai multe tentative de migrare de pe Android pe iOS, am ales să configurez de la zero telefonul. Apple ID deja aveam, însă nu a funcționat la prima încercare. Pentru a finaliza configurarea a durat mai bine de o jumătate de oră.

Să încarci bateria iPhone 11 la 100% durează extrem de mult. Dacă o încarci de la laptop, după aproximativ o oră ajungi abia la 11%. Dacă o încarci la priză, de la 12% ajungi la 31% după 40 de minute de încărcare la priză.

Bateria, într-adevăr ține destul de mult. Dacă îl folosești intens, o zi jumătate ai energia necesară. Însă, nu și dacă ții ecranul cu luminozitate 100%. Ajungi la 24 de ore doar cu o luminozitate de 45 – 50%. Dacă vrei baterie, încarci peste noapte sau ori de câte ori ai acces la priză.

iphone 11

Sunt lucruri pe care iPhone 11 le are și mi le doresc

Cum ar fi, posibilitatea să recuperezi pozele șterse în termen de 30 de zile din ”Șterse Recent”. Sau, faptul că poți să configurezi Memoji pentru mesaje personalizate sau să folosești animoji în conversații.

Sau, și mai tare, să scanezi orice document folosind camera telefonului. Este o funcție foarte utilă, mai ales dacă trebuie să trimiți frecvent documente contabilei, colegilor de la financiar sau partenerilor. Desigur, telefoanele sunt foarte performante și poți transmite și fotografii, dar uneori se impune scanarea.

În continuare, mi se pare genial butonul dedicat de silent. Pe toate telefoanele Android, trebuie să intri în setări să dai telefonul pe silent sau să dai volumul la minim.

Ce-ar mai fi de spus despre iPhone 11

Este ușor de utilizat cu o singură mână. La fel ca în cazul tuturor iPhone-urilor, nu sunt multe aplicații preinstalate și te conectezi la ele direct prin contul de iCloud. Autentificarea prin Apple ID îți consumă din timp și nu o văd neapărat necesară în cazul aplicațiilor. Chiar nu știu de ce are aceste condiții Apple pentru a putea descărca aplicațiile.

Sunetul redat de difuzoarele telefoanului este foarte bun. Se aude uniform și dă impresia că vine din ecran, deși este redat prin cele două difuzoare.

Suprafața pe care este redat conținutul este generoasă. Însă, marginile negre sunt cam pronunțate, iar notch-ul deranjează la vizionare atunci când urmărești la full serialele pe Netflix. În schimb, pe cadrele întunecate nu deranjează. E o problemă mai degrabă atunci când sunt cadrele luminate și contrastante.

Pentru setările telefonului, trebuie să faci swipe pe colțul ecranului-sus. În timp ce, la Android gestul de swipe se face pe mijlocul ecranului. Desigur, aici e despre obișnuință.

Ai mai multe short cut-uri în setări decât ai pe telefoanele Android. Ai inclusiv calculator și oglindire ecran, toate foarte la îndemână. Inconițele sunt mult mai lizibile și intuitive decât la multe telefoane Android, chestie care poate atrage destul de mult.

iPhone 11 are și părți negative

Designul acestuia este foarte alunecos. Din cauza camerei duale, ieșite în relief, modul în care este înclinat telefonul poate duce la accidente. Spre exemplu, am lăsat iPhone 11 pe o agendă de pe birou, iar în câteva secunde a alunecat de pe agendă pe masă.

Dacă se întâmplă să fii la birou, să mergi în sala de ședințe și în grabă să lași telefonul pe agendă la marginea mesei, acesta poate aluneca și poate să cadă pe pardoseală. Recomandarea noastră, ca de fiecare dată, e să utilizați o husă de protecție pentru smartphone. Indiferent că e iOS sau Android, alegeți întotdeauna protecție.

Nu poți să fii utilizator doar de iPhone

Așteaptă-te ca atunci când îți cumperi un iPhone să începi treptat să cumperi cât mai multe produse de la Apple. Să folosești doar un iPhone, iar smartwatch-ul să fie de la alt brand decât Apple sau laptopul să fie Windows, e ca și când ai avea Balenciaga în picioare și geacă no brand. Ți-e cald cu ea, dar parcă nu are ce căuta în ținuta ta.

Când decizi să faci trecerea de la Android la iOS, să ai în vedere migrarea inclusiv pentru smartwatch, tabletă sau laptop. La Apple, totul este despre ecosistem. Vrei să fii cu adevărat productiv cu iPhone-ul tău, trebuie să fii în ecosistem. Am spus-o acum un an, o spun și acum.

La final de articol, vă las cu o serie de fotografii realizate cu iPhone 11

Cum era de așteptat, camera oferă rezultate foarte bune. Desigur, dacă vrei ceva impecabil, mai trebuie să prelucrezi fotografiile. Pe noapte, dacă ai o lumină de la un bec, fotografiile sunt chiar decente aș spune.

Merită iPhone 11 banii? Eu zic că da. Mai ales dacă vrei să te obișnuiești cu ecosistemul Apple și să migrezi treptat cu toate produsele de tehnologie. Nu este smartphone-ul perfect, însă este într-adevăr un smartphone foarte bun pe care nu m-ar deranja să îl utilizez pe termen lung ca telefon secundar.

Nu este dispozitivul mobil potrivit pentru stilul meu de utilizare. Dar, cu siguranță s-ar potrivi de minune câtorva dintre prietenii și cunoscuții noștri care folosesc iPhone 8 sau dispozitive Android mai vechi.

Dacă mai aveți întrebări, știți deja, lăsați-le în comentarii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version