Home Smart Smartphones Cât costă să schimbi ecranul unui telefon pliabil

Cât costă să schimbi ecranul unui telefon pliabil

0

La cât de mari sunt prețurile telefoanelor pliabile, nu ar fi de mirare ca și reparațiile acestora să coste destul de mult. 2019 a fost anul de debut al telefoanelor pliabile, după mulți ani de așteptare. Dar, cât costă să schimbi ecranul unui telefon pliabil?

Huawei, Samsung și Motorola sunt primele companii care au lansat pe piață acest model de telefoane. Știm că prețurile sunt piperate pentru această categorie de dispozitive, dar să vedem și cât ne-ar costa dacă am le-am scăpa din mână și le-am sparge display-urile.

Cât costă să schimbi ecranul unui Samsung Galaxy Fold

Primul telefon pliabil de la Samsung a avut o întârziere masivă de lansare oficială, din aprilie până în septembrie. Întârzierea a apărut în urma feedback-ului primilor testeri cu privire la ecran. Chiar și așa, telefonul de aproximativ 1.800 euro este disponibil la această oră global, iar precomenzile au depășit așteptările producătorului.

Cei de la Samsung fac o reducere utilizatorilor de Samsung Galaxy Fold, cel puțin în America, la prima reparație a ecranului. Reducerea face parte din serviciul Galaxy Fold Premier. Astfel, clientul va trebui să plătească 133 euro pentru a-și repara telefonul.

Ceea ce e de bine de știut este că reducerea se aplică numai telefoanelor cumpărate înainte de 31 decembrie. Business Insider a spus la începutul anului că reparațiile pentru ecranul unui Galaxy Fold pot ajunge până la aproximativ 447 euro, cam cât costă un Galaxy S10e.

Cât costă să schimbi ecranul unui Huawei Mate X. Este mai scump decât al unui Galaxy Fold

Modelul pliabil de la Huawei este disponibil doar în China. Nu e de mirare, având în vedere că acesta nu dispune de serviciile Google.

Un preț pentru înlocuirea ecranului unui Mate X este de aproximativ 903 euro. Asta înseamnă aproape jumătate din prețul întregului telefon, care se găsește în magazinele din China la prețul de 2.147 euro.

Nu vorbim despre un preț deloc mic pentru înlocuirea ecranului de pe Mate X. Mai ales că această sumă o poți investi într-un smartphone high-end de la orice brand de pe piață.

Motorola RAZR este mai convenabil pentru persoanele neîndemânatice

Telefonul pliabil de la Motorola – care este și cu clapetă – pare mai accesibil atât la achiziționare, cât și la repararea ecranului. Telefonul costă 1.342 euro și este cel mai ieftin telefon pliabil la momentul actual.

Desigur, prețul este mai ridicat față de flagship-urile anterioare de la Motorola, dar nu întrece modelele de la Samsung și Huawei. PhoneArena arată că prețul unui ecran nou pentru RAZR îl va costa pe utilizator 267 euro.

Așadar, comparativ cu celelalte modele, Verizon și chiar și producătorul declară că RAZR costă cel mai puțin pentru repararea ecranului. Este mai scump decât înlocuirea ecranului pentru Galaxy S10 5G cu doar 17 euro.

Cu alte cuvinte, e mai bine să ai grijă de unul dintre aceste modele de telefoane pliabile decât să ajungi să-i înlocuiești ecranul.

Dar, să nu uităm că întotdeauna îți poți asigura noul telefon la schimbul unei sume de câțiva euro pe lună sau puțin peste 10 euro pe lună. În aceste condiții scapi de orice bataie de cap și nu trebuie să mai stai cu griji.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version