Home Divertisment Aplicaţii Kaspersky neagă că este responsabil de erorile actualizării Windows 10

Kaspersky neagă că este responsabil de erorile actualizării Windows 10

0

Microsoft a exclus o actualizare critică Windows 10 care prezenta probleme la instalare. În mod normal, actualizarea trebuia să remedieze o problemă de securitate care venea cu software-ul Kaspersky Rescue Disk. Totuși, Kaspersky neagă că ar fi responsabilă de problemele din timpul actualizării.

Kaspersky neagă că este responsabil de erori

Actualizarea Windows 10 KB4524244 trebuia să rezolve o vulnerabilitate a securității prezentă în software-ul Kaspersky Rescue Disk, ce a fost făcută publică în aprilie 2019. Compania susține că problema s-a rezolvat încă din august 2019, însă Microsoft nu pare să fie de acord.

Producătorul Windows 10 a lansat luna aceasta actualizarea care revocă semnăturile UEFI. Revocarea acestora este o încercare de a preveni „atacurile împotriva Boot Secure, folosind versiuni anterioare Kaspersky Rescue Disk,” potrivit celor comunicate de Kaspersky.

Din păcate, actualizarea a dus la mai multe probleme. Utilizatorii au raportat că PC-urile lor nu mai pornesc după instalarea actualizării, iar Kaspersky subliniază faptul că ”nu este de vină pentru acest lucru.”

Microsoft nu a contactat Kaspersky în legătură cu actualizarea

Și Kaspersky are o parte din vină, dar nici Microsoft nu e prea comunicativă. Kaspersky dezvăluie faptul că Microsoft nu a luat legătura cu compania în ceea ce privește actualizarea și problema rezultată. Conform Softpedia, compania spune că: „Microsoft nu a contactat Kaspersky pentru a vorbi despre problema actualizării. După o analiză internă detaliată, experții noștri au concluzionat că produsele noastre nu au fost cauza vulnerabilității.”

Una dintre cele mai mari probleme cu privire la modul în care Microsoft lansează actualizările este lipsa de comunicare. Multe companii se așteaptă ca Microsoft să raporteze orice problemă apărută care ține de software-urile acestora.

În ceea ce privește actualizarea problematică, aceasta nu va mai fi relansată, potrivit Softpedia. Microsoft se va concentra o perioadă de timp pe rezolvarea unor bug-uri printr-o viitoare actualizare.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version