Home Divertisment Gaming Cyberpunk 2077 va fi disponibil pe GeForce Now în ziua lansării

Cyberpunk 2077 va fi disponibil pe GeForce Now în ziua lansării

0

Jocul Cyberpunk 2077 este unul dintre cele mai așteptate titluri ale acestui an. Din acest motiv, acesta va fi disponibil pe GeForce Now, serviciul de jocuri în cloud de la Nvidia.

Cyberpunk 2077 va fi disponibil pe serviciul de cloud în ziua lansării

”Membrii GeForce Now care achiziționează titlul de la CD Projekt Red prin Steam vor putea transmite jocul pe Windows sau Mac, dispozitive Android sau playerele de difuzare de la Nvidia, Shield TV, începând cu data de 17 septembrie, când jocul se lansează oficial pe console și PC.”, confirmă o postare pe blogul Nvidia.

De asemenea, cei de la Nvidia au mai remarcat un alt aspet la membrii GeForce Now. Aceștia ar putea avea parte de o grafică mai bună atunci când vor juca titlul prin intermediul serviciului.  Acest fapt se datorează accesului membrilor la tehnologia de ray-tracing, RTX On, care optimizează jocurile pentru efecte de lumină realiste.

Disponibilitatea jocului este un pas mare pentru Nvidia, dată fiind neînțelegerea care a obligat compania să elimine titlurile publicate de Activision Blizzard, precum Call of Duty și World of Warcraft.

Motivul neînțelegerii dintre Activision Blizzard și Nvidia

Nvidia nu a avut permisiunea să păstreze jocurile de la Activision Blizzard pe GeForce Now după lansarea serviciului. Deși Nvidia a confirmat pentru The Verge că a cerut părerea companiei în legătură cu jocurile înainte de lansare, a apărut o mică problemă – Activision nu a permis păstrarea jocurilor.

Potrivit Bloomberg, Activision Blizzard a dorit să negocieze un nou acord comercial înainte ca Nvidia să lanseze jocurile companiei. Însă, Nvidia a fost foarte clară în ceea ce privește modul în care face afaceri. Compania nu dorește să aibă acorduri comerciale cu dezvoltatorii de jocuri.

Nvidia dorește să permită utilizatorilor să cumpere jocurile de pe platformele existente precum Steam, Epic, Uplay și Battle.net și să le poată juca pe GeForce Now, la fel cum le pot juca pe un PC normal, oferindu-le dezvoltatorilor aceleași sume de bani. Un purtător de cuvânt al Activision Blizzard spune că ”nu se pune problema de astfel de acorduri comerciale.”

GeForce Now s-a lansat oficial la începutul acestei luni, oferind un nivel gratuit, precum și opțiunea de membru premium pentru doar 5 euro/lună. Spre deosebire de Google Stadia, GeForce oferă o abordare diferită a stilului de jocuri în cloud.

Serviciul permite membrilor să joace jocurile achiziționate de unde preferă, chiar dacă sunt alte platforme decât Steam. Totodată, acesta este motivul pentru care nu s-a putut înțelege cu Activision Blizzard.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version