Home Divertisment Aplicaţii Signal e mai sigur decât WhatsApp, spune Comisia Europeană

Signal e mai sigur decât WhatsApp, spune Comisia Europeană

0

Comisia Europeană cere tuturor membrilor din Parlamentul European să folosească Signal în loc de WhatApp sau iMessage. Deși nu există testări concrete care să demonstreze de ce Signal e mai sigur decât WhatSApp, CE impune membrilor să renunțe la aplicația de mesagerie care aparține Facebook.

Deși peste 2 miliarde de utilizatori folosesc WhatsApp, se pare că nu este suficient de sigură și pentru diplomații și oficiali Uniunii Europene. Motivul invocat de Comisia Europeană este securitatea. Însă, nu doar securitatea WhatsApp este contestată. Ci și cea a Facebook sau iMessage. Din nou, fără dovezi clare care să susțină această ipoteză.

Reprezentanții europeni susțin că Signal este mai sigură și oferă practici de securitate mai bune, precum și standarde mai ridicate de criptare. Oficialii și diplomații CE au primit informarea prin intermediul unei platforme interne folosită pentru distribuirea știrilor în instituțiile Uniunii Europene. Acestora li s-a adus la cunoștință că Signal trebuie să fie aplicația de mesagerie instantanee publică pe care să o folosească.

Signal e mai sigur decât WhatsApp doar pentru că are cod deschis?

Brian Acton, fost programator la Facebook până în 2017 este unul dintre cei care susțin că Facebook e o aplicație care ar trebui ștearsă. Tot el spune că Signal este o aplicație de mesagerie gratuită instantanee criptată ce ar trebui folosită în loc de WhatsApp.

În 2017, o delegație a Uniunii Europene a fost atacată cibernetic în Moscova. Atunci, se pare că două calculatoare ar fi fost sparte de hackeri, cu scopul de a fi sustrase informații confidențiale.

În decembrie 2018, firma de cercetare Security Area 1 a găsit mii de informații descărcate din sistemul COREU al UE. Da, atât WhatsApp, cât și Signal oferă criptarea conversațiilor. Însă, codul Signal este deschis, lucru ce oferă un avantaj acestui serviciu de mesagerie instantanee criptată.

Un cod deschis permite ca oricine să poată verifica, în orice moment, ce se află în spatele aplicației. Cum de altfel, poate afla dacă ceea ce spune dezvoltatorul este real sau nu.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version